У Рівному попрощалися з бійцем УДА Русланом Гамаровським

У Рівному попрощалися з бійцем УДА Русланом Гамаровським

У Рівному попрощалися з бійцем УДА Русланом Гамаровським
. Фото: Суспільне Рівне

У Рівному на майдані Незалежності 9 червня попрощалися з військовослужбовцем Русланом Гамаровським. Йому було 46 років, чоловік загинув біля села Полтавка Запорізької області.

У 2014 році Руслан Гамаровський служив у батальйоні “Шахтарськ”, потому в окремій аеромобільній бригаді, а в 2019 вступив до Української Добровольчої Армії.

"Навчав мене всьому з самого початку в батальйоні. Розказував історії, як він в Іловайську був, як Піски зачищали. Загинув... були на позиції, на бойовому завданні, не встиг забігти в укриття, прилетіло", — розповідає побратим Юрій Шумило.

Після служби у Свято-Покровському соборі загиблого поховали на алеї Героїв кладовища Нове.

"Я працювала з його дружиною разом. Дуже довго працювала, але вона розказувала, що такий він був — йому треба було бути там. Він говорив, що треба захищати Україну, що "хто крім мене, а хто буде, все одно комусь треба". Як вона розповідала, в нього завжди була сумка готова у шафі і форма, завжди", — каже знайома Раїса.

"Це була єдина золота дитина, яка і вночі, і вдень біля мене. Це не горе. Хто, каже, вас захистить? Прийдуть сюди росіяни, вони розстрілюють всіх. Він розказував такі страшні речі. Каже: "Розкопуємо свіжі могили, а там діти, жінки, всі в потилицю розстріляні і закопані". 2,5 роки він в АТО, дві контузії та він вижив, а це не вижив", — розповідає матір військовослужбовця Софія Гамаровська.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок