Компанія Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора

Компанія Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора

Компанія Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора
. Фото: SpaceX

Компанію Starlink Ukraine внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1.

Про це повідомив віцепрем'єр міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Представництво компанії SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні", — написав Федоров.

Як Starlink з'явився в Україні

Система Starlink, якою володіє компанія Ілона Маска SpaceX, може надавати доступ до високошвидкісного інтернету у віддалених місцях.

26 лютого після початку повномасштабного російського вторгнення Михайло Федоров особисто звернувся до Ілона Маска із проханням забезпечити Україну доступ до супутникового інтернету, зазначивши, що "поки Маск намагається колонізувати Марс – Росія намагається окупувати Україну".

Мільярдер і засновник SpaceX відгукнувся на прохання Федорова, і вже 28 лютого до України прибула перша партія станцій супутникового Інтернету Starlink.

20 квітня в Україні скасували обмеження на користування інтернетом через термінали Starlink для всіх громадян та юридичних осіб. На період воєнного стану термінали можуть використовувати всі охочі.

Як пояснили у Держспецзв'язку, українці можуть самі придбати комплект обладнання на сайті Starlink – він коштуватиме пів тисячі доларів, також щомісяця треба платити по 99 доларів абонентської плати.

27 квітня в Україні було зареєстровано представництво сервісу супутникового інтернету Starlink.

Водночас 8 травня голова російської державної корпорації "Роскосмос" Дмитро Рогозін заявив, що Ілон Маск відповідатиме за передачу систем супутникового інтернету Starlink для потреб українських Збройних сил у Маріуполі.

Ілон Маск 11 травня заявив, що компанія Starlink, яка надає супутниковий інтернет-зв’язок, піддається постійним атакам з боку російських хакерів.

Читайте також

Starlink почав працювати на всіх континентах

Цифрова блокада Росії та Starlink в Україні — інтерв’ю з міністром Федоровим

"У нас війна з Росією, і це новий кіберфронт" — інтерв’ю з міністром цифрової трансформації

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок