Прикарпатські волонтери передали на фронт авто, щоб перевозити поранених

Прикарпатські волонтери передали на фронт авто, щоб перевозити поранених

Прикарпатські волонтери передали на фронт авто, щоб перевозити поранених
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Новому батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади волонтери передали авто для перевезення поранених. На купівлю автомобіля військовим вони витратили кілька тижнів, розповів Суспільному співзасновник фонду "Порт Франківськ", волонтер Роман Капій.

"Ось автомобіль з Литви. Його придбали бійцям 10 окремої гірсько-штурмової бригади для виконання бойових завдань. При пошуку ми надавали перевагу машинам, які можуть вміщувати вісьмох людей. Окрім того, це авто використовувалося для перевезення людей з інвалідністю. Це — добре, бо автомобіль ми купили для поранених бійців", — розповідає Роман Капій.

Це авто – другий проєкт фонду "Порт Франківськ", який розпочав свою роботу 1 березня. За словами його співзасновника Олексія Мельничука, авто, дрони, тепловізори, тактичну амуніцію та інші необхідні речі шукають дев’ятеро співзасновників та кілька волонтерів в місті та за кордоном, зокрема у Польщі.

Прикарпатські волонтери передали на фронт авто, щоб перевозити поранених
Спочатку волонтери допомагали полку "Азов". Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Олексій Мельничук говорить: "Коли почалася війна, ми вирішили, що будемо допомагати тим, кому це потрібно якнайшвидше. Згодом ми стали працювати з проєктами".

За його словами, спочатку волонтери допомагали полку "Азов". Зараз — бійцям добровольчого підрозділу "Кракен" з Харкова, яким потрібна оптика, тюнінг зброї та тактична амуніція. Список потреб волонтери отримали від офіцерів забезпечення підрозділу.

Військові частини, яким потрібно допомагати, волонтери знаходять через соцмережі та знайомих.

"Ми обираємо те, що нам по духу. 10 бригада – вона наша, прикарпатська. Нам було важливо підтримати саме земляків. Харків’яни нас надихають тим, що вони дуже відважні у своїй роботі", — пояснює Олексій Мельничук.

Бюджет фонду формують з благодійних внесків та власних грошей співзасновників.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок