Другий лазерний радар TruCam з’явився на Сумщині

Другий лазерний радар TruCam з’явився на Сумщині

Другий лазерний радар TruCam з’явився на Сумщині
.

У Сумах розмістили другий лазерний радар TruCam. З цим приладом працюватимуть на ділянці дороги від перехрестя вулиць Харківська та Охтирська до виїзду з міста Суми.

З допомогою приладу патрульні можуть фіксувати перевищення швидкості водіями автомобілів на дистанції до двохсот метрів.

"З початку року, коли він з’явився (перший TruCam – ред.), патрульні поліціянти склали близько 1500 адміністративних матеріалів за перевищення швидкісного режиму», - речник патрульної поліції в Сумській області Олег Сологуб.

"Це гарний прилад для водіїв, керуючи транспортними засобами, вони зменшують швидкість. Сьогодні вже було зранку 6 правопорушень. Максимальна швидкість була зафіксована 90 км/год", - говорить патрульний Вадим Матвєєв.

Перевищення швидкості більше ніж на 20 кілометрів від максимально допустимої тягне за собою штраф у розмірі 255 гривень, а перевищення допустимої швидкості на 50 кілометрів карається штрафом у розмірі 510 гривень.

Як відомо:

  • Перші прилади TruCAM з'явилися у 2010 році. Тоді на них була відсутня дозвільна документація, тому їх використання призупинили. Сертифікат прилади отримали наприкінці серпня 2012-го року.
  • Перший радар Trucam на Сумщині з’явився 11 лютого 2019 року на автодорозі Н 12 - Суми-Полтава.

На початок