"Залишайтеся сильними". Швьонтек підтримала Україну після виграшу Ролан Гаррос, її слова зустріли оваціями: відео

"Залишайтеся сильними". Швьонтек підтримала Україну після виграшу Ролан Гаррос, її слова зустріли оваціями: відео

"Залишайтеся сильними". Швьонтек підтримала Україну після виграшу Ролан Гаррос, її слова зустріли оваціями: відео
. Іга Швьонтек з трофеєм чемпіонки Ролан Гаррос, фото: AP Photo

Що сказала Іга Швьонтек.

21-річна польська тенісистка Іга Швьонтек - переможниця Ролан Гаррос-2022 та перша ракетка світу. Вона виграла шість поспіль турнірів з лютого місяця, а остання поразка відбулася ще 16 лютого 2022 року.

Читайте також: Швьонтек удруге стала чемпіонкою Ролан Гаррос та встановила одразу кілька історичних досягнень

Після виграшу Ролан Гаррос Іга у статусі переможниці виступила з промовою, в якій подякувала організаторам, своїй команді та фанатам. А також висловила слова підтримки Україні у зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії.

"Я хочу сказати щось Україні. Залишайтеся сильними. Адже війна досі там триває", - сказала Іга.

Ці слова Іги Швьонтек заповнена головна арена Ролан Гаррос в Парижі зустріла оваціями, які не стихали упродовж 30 секунд. Після цього представниця Польщі додала ще кілька слів:

"З моменту моєї першої промови у Досі , я сподівалася, що коли казатиму наступну, то ситуація стане кращою. Але я й далі маю сподівання і намагаюся підтримувати", - заявила Іга.

Швьонтек неодноразово з лютого у своїх промовах переможниці на різних турнірах висловлювала слова підтримки Україні та народу України. Першу промову вона сказала у Досі, 26 лютого 2022 року.

На усіх турнірах вона виступає з заколкою у кольорах прапору України на кепці.

"Війна все ще триває і люди страждають. Багато гравців зняли свої заколки, триває велика дискусія про наступні турніри та очки. Але справа не в цьому, а в ситуації там [в Україні], хочу, щоб люди знали про це", - сказала Іга.

Що відомо

  • 21-річна Швьонтек стала наймолодшою тенісисткою за 16 років, яка перемагала на більш ніж одному "шоломі": після росіянки Марії Шарапової, яка в 2006-му вже мала титули Вімблдону та US Open у 19 років.
  • Швьонтек продовжила безпрограшну серію до 35 матчів. Востаннє вона програвала ще в лютому цього року. Таким чином вона повторила досягнення американки Вінус Вільямс, якій належить третій за тривалістю стрік у жіночому тенісі з 1990 року й найдовша переможна серія в цьому столітті.
  • Також на рахунку Іги – дев'ять поспіль двосетових перемог у фіналах, у яких вона брала участь, і шість поспіль титулів (Доха, Індіан-Веллс, Маямі, Штутгарт, Рим, Ролан Гаррос). Вона перша тенісистка, якій вдалося виграти стільки трофеїв підряд, після бельгійки Жустін Енен у 2007-2008 роках.
На початок