За 100 днів повномасштабної війни російська армія завдала по Житомирщині близько 100 ракетних ударів

За 100 днів повномасштабної війни російська армія завдала по Житомирщині близько 100 ракетних ударів

За 100 днів повномасштабної війни російська армія завдала по Житомирщині близько 100 ракетних ударів
.

За 100 днів повномасштабної війни РФ проти України російська армія завдала по громадам Житомирської області близько сотні ракетних ударів. Як наслідок, ушкоджень зазнали дві тисячі 600 об’єктів цивільної, промислової та військової інфраструктури.

Однією з перших постраждала Овруцька громада. Третього червня на брифінгу під час візиту в Овруч обласного керівництва Овруцький міський голова Іван Коруд розповів, що наразі в громаді чекають на фахівців, котрі проведуть технічне обстеження пошкоджених будівель.

"По Овруцькій громаді ворог наніс авіаудари практично одразу. На території громади є пошкодження будинків в населених пунктах і безпосередньо у самому Овручі. За приблизними підрахунками це більше 150 мільйонів гривень. Ці будинки, які ви бачите, повністю, або майже повністю зруйновані. На тепер вже подані документи до обласної державної адміністрації. Я думаю, що з понеділка буде комісія і відповідні фахівці, які проведуть технічне обстеження даних будівель, щоб оформити технічну документацію для відновлення цих будинків", – сказав Іван Коруд.

Що відомо

  • Зранку 24 лютого жителька Овруча Оксана Левківська розповіла Суспільному, що в Овручі було чутно звуки вибухів.
  • Шостого березня на житлові будинки в Овручі росіяни скинули чотири авіабомби, які знищили чотири будинки та ще 15 пошкодили. В Овручі завершили пошуки після нічного обстрілу з повітря.
  • Станом на сьоме березня по Овруцькій громаді було завдано 10 авіаударів, у результаті чого були знищені та пошкоджені будинки і адмінбудівлі.
  • Зранку 24 березня російські війська обстріляли Овруцьку, Малинську та Новоград-Волинську громади.
  • Кореспонденти Суспільного побували у Народицькій громаді, де місцеві жителі розповіли, як пережили окупацію і що по собі лишили російські війська.
  • На Овруччині відкрили 50 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів РФ.
  • В Овручі на Житомирщині триває відновлення пошкоджених внаслідок авіаударів будинків.
  • 100 мільйонів гривень з резервного фонду виділив уряд на відновлення інфраструктури громад Житомирщини, які найбільше постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

На початок