Колишню посадовицю Сумської ОВА підозрюють у шахрайстві

Колишню посадовицю Сумської ОВА підозрюють у шахрайстві

Доповнено
Колишню посадовицю Сумської ОВА підозрюють у шахрайстві
. Суспільне Суми

Окружна прокуратура Полтави направила до суду обвинувальний акт стосовно колишньої високопосадовиці Сумської обласної військової адміністрації. Обвинувачують її у шахрайстві. Про це повідомляється на сайті прокуратури.

За даними слідства жінка заволоділа гуманітарною допомогою, що надійшла на адресу Сумської обласної військової адміністрації для жителів області. Жінка нібито зробила це одразу після свого звільнення з посади — у березні. Тоді вона вже не мала повноважень працювати від імені адміністрації.

Відтак Сумській ОВА завдано шкоди на понад 185 тис. грн. Під час досудового розслідування гуманітарку вилучили зі складського приміщення, котре розташоване у Полтаві. Продукцію передали Сумщині.

15 березня з посади заступниці голови Сумської ОДА звільнили Вікторію Медвідь. Вона підтвердила Суспільному, що отримала обвинувальний акт.

"Усі обвинувачення, які до мене пред'явлені, є безпідставними, надуманими, жодних прямих чи опосередкованих доказів цієї справи немає. Справа повністю сфабрикована. Ми не погоджуємося з тими обвинуваченнями, які надходять до нас", — зазначила вона.

Також Вікторія Медвідь зазначила, що не погоджується зі своїм звільненням.

"Наразі у Полтавському адміністративному суді перебуває на розгляді окрема справа — позовна заява — щодо звільнення з порушення всіх вимог трудового права, без повідомлення, без попереджень і в підкилимний спосіб", — говорить вона.

Також Суспільне звернулося за коментарем до ОВА.

“Ми чекали зі Львова машину з гуманітарною допомогою, там — близько 20 тонн. А потім зв’язався водій і сказав, що його вивантажили в іншому місці. Причому нічого не пояснивши. Ми не зрозуміли. Ми знаємо той фонд, який відправив нам машину. Ми чекали — і всі були здивовані, і я не міг залишити це питання отак. Самі шукати нічого не могли, тому я написав заяву про зникнення вантажу. Дав їм номер водія, вони швидко знайшли вантаж і водій їм пояснив, хто давав вказівки — і в результаті правоохоронці вийшли на Медвідь”, — сказав заступник голови Сумської обласної військової адміністрації Олег Коваль.

Що відомо

  • За даними Руху "Чесно", Медвідь балотувалася до Сумської обласної ради у списку партії "Слуга народу" у 2020 році, але обрана не була.
  • Вікторію Медвідь призначили заступницею голови Сумської ОДА 15 березня 2021 року.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок