"Зупиніть біль, страх та терор". Легендарний Пеле надіслав листа Путіну, закликавши закінчити війну в Україні

"Зупиніть біль, страх та терор". Легендарний Пеле надіслав листа Путіну, закликавши закінчити війну в Україні

"Зупиніть біль, страх та терор". Легендарний Пеле надіслав листа Путіну, закликавши закінчити війну в Україні
. AP

І пригадав особисту зустріч з ним у Москві.

Легендарний бразильський футболіст Пеле надіслав листа президенту Росії Владіміру Путіну, у якому закликав його закінчити війну в Україні.

Починаючи з 24 лютого Україна перебуває під повномасштабним вторгненням Росії. А у середу, 1 червня, збірна України з футболу провела перший офіційний поєдинок за пів року, здолавши у півфіналі за вихід на чемпіонат світу-2022 Шотландію.

Читайте також: Україна втримала перемогу над Шотландією та вийшла у фінал плей-оф за вихід на ЧС-2022!

Під час матчу України Пеле виклав допис на своїй сторінці в Instagram, у якому прикріпив фото з підготовленим листом до Путіна.

У листі легендарний ексфутболіст закликав російського президента зупинити вторгнення в Україну. І нагадав йому про зустріч у минулому, наголосивши, що ніколи не думав, що вони будуть знаходитися по різні сторони у питанні війни.

"Україна намагається забути, бодай на 90 хвилин, трагедію, яка продовжує поглинати її країну. Боротися за місце на чемпіонаті світу - вже складне завдання, майже неможливе зараз, враховуючи скільки життів на кону. Хотів би використати цей матч як можливість попросити про зупинку вторгнення. Немає жодного виправдання цього тривалого насилля. Цей конфлікт є нечестивим, невиправданим та несе у собі нічого іншого, крім болю, страху, терору та муки. Немає жодної причини для того, щоб він продовжувався".

"Коли ми зустрілися у минулому та обмінялися посмішками з тривалим рукостисканням, я ніколи не міг подумати, що одного дня ми будемо настільки розділеними [щодо війни в Україні], як зараз. Війни існують лише для розколу націй, і немає ідеології, яка б виправдовувала вибухи снарядів, які закопують мрії дітей, руйнують сім'ї та вбивають невинних".

"Я прожив уже вісім десятирічь, упродовж яких бачив війни, спостерігав та чув промови ненависті, які просували ідеї звірства в ім'я безпеки своєї нації, проголошені безхребетними лідерами. Ми маємо зупинити це і розвиватися".

"Давним-давно я пообіцяв собі, що завжди буду публічно висловлюватися для підтримки миру. Сила зупинити цей конфлікт у ваших руках. У тих самих, які я потиснув у Москві під час нашої останньої зустрічі у 2017 році".

Як міжнародний спорт реагує на повномасштабне вторгнення РФ

На початок