"Не працював на захист міста, а думав про себе": Зеленський звільнив керівника СБУ на Харківщині

"Не працював на захист міста, а думав про себе": Зеленський звільнив керівника СБУ на Харківщині

Доповнено
"Не працював на захист міста, а думав про себе": Зеленський звільнив керівника СБУ на Харківщині
. Фото: Associated Press

Президент України після поїздки на Харківщину 29 травня звільнив начальника Управління Служби безпеки України у Харківській області Романа Дудіна.

Про це Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні.

"Я приїхав, розібрався, звільнив очільника Служби безпеки України Харківської області за те, що не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто. Які мотиви — правоохоронці з'ясують", — сказав президент у відеозверненні 29 травня.

Суспільне звернулося по коментар до пресслужби Управління СБУ. Речниця УСБУ Лілія Домашенко рекомендувала дочекатися офіційного указу про звільнення.

У пресслужбі Харківської ОВА Суспільному відповіли, що голова адміністрації Олег Синєгубов вважає недоцільним коментувати звільнення начальника СБУ регіону до завершення анонсованого президентом розслідування.

Серед останніх інтерв'ю на посаді керівника обласного Управління СБУ Романа Дудіна — коментар для Associated Press про затримання ймовірних колаборантів у регіоні.

"Дуже швидкий темп задають наші Збройні сили, ми мусимо їм відповідати, надавати інформацію і працювати так, щоб їм не били у спину", — сказав Дудін.

У квітні в інтерв'ю сайту "Факти" Дудін розповів, як викривають підозрюваних у держзраді: "СБУ щодня в тісній взаємодії з прокуратурою знаходить нові факти, затримує людей. Це процес, який не зупиняється ні на хвилину, а з початком війни він активізувався, напевно, в сто разів".

Що відомо

  • Роман Дудін очолював Управління СБУ у Харківській області з березня 2020 року.
  • У лютому 2022 року, перед вторгненням РФ до України, Дудін мав публічний конфлікт з представниками політичної партії "Національний корпус". Керівника штабу "Нацкорпусу" на Харківщині Костянтина Немічева, який нині захищає Харківщину у складі підрозділу "Kraken", Дудін звинуватив у піарі. Немічев заявив, що слова начальника УСБУ не відповідають дійсності й був готовий судитися за брехню.
На початок