Хаос під стадіоном перед фіналом Ліги чемпіонів: сльозогінний газ проти фанів та затримка матчу. Як відреагували в УЄФА

Хаос під стадіоном перед фіналом Ліги чемпіонів: сльозогінний газ проти фанів та затримка матчу. Як відреагували в УЄФА

Що взагалі стало причиною такої тисняви.

Фінал Ліги чемпіонів між "Реалом" та "Ліверпулем", що відбувся у Парижі, пройшов з гучним скандалом навколо гри. Поєдинок не почався у запланований час (22:00 за київським часом), натомість старт гри кілька разів переносили і зрештою стартовий свисток пролунав на 36 хвилин пізніше.

Офіційне пояснення УЄФА, яке лунало по стадіону, полягало у "питаннях безпеки", а також було пов'язане із затримкою фанатів "Ліверпуля" - сектор англійський команди не був заповнений перед стартом поєдинку.

Читайте також: Початок фіналу Ліги чемпіонів перенесли на 36 хвилин: хронологія подій

Під входом на стадіон утворилася тиснява з боку секторів "Ліверпуля", вболівальники не могли потрапити на стадіон. Зрештою, поліція застосувала проти них сльозогінний газ.

В УЄФА відреагували на події під стадіоном, офіційна причина затримки - фейкові квитки на матч уболівальників "Ліверпуля". Система не зчитувала ці квитки на вході, тому утворювалася тиснява і тому поліція була змушена застосувати сльозогінний газ. Це версія УЄФА.

Також зазначається, що вболівальники масово намагалися проникнути на стадіон без квитків - перелізали через огорожу.

Що відбувалося під стадіоном: кілька відео

УЄФА зазначив, що терміново розгляне цю ситуацію у кооперації з поліцію та владою Франції, а також федерацією футболу Франції.

Що відомо

На початок