Російські військові розпочали прямі атаки на Сєвєродонецьк — ISW

Російські військові розпочали прямі атаки на Сєвєродонецьк — ISW

Російські військові розпочали прямі атаки на Сєвєродонецьк — ISW
. Фото: УНІАН

Російські військові розпочали прямі атаки на Сєвєродонецьк, попри те, що не повністю оточили місто. Утім аналітики вважають, що в такій місцевості вони погано себе показали і навряд чи зможуть швидко просунутися по місту.

Як йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), українські війська продовжують підтримувати оборону на території Східної України та уповільнили більшість російських ліній просування. Війська РФ, ймовірно, продовжать поступове просування і, можливо, досягнуть успіху в оточенні Сєвєродонецька найближчими днями, але російські операції навколо Ізюма залишаються в глухому куті, і російські сили, ймовірно, не зможуть збільшити темп свого просування.

Аналітики наголосили, що російські війська погано діяли у міській місцевості впродовж усієї війни та навряд чи зможуть швидко просуватися в самому Сєвєродонецьку.

Також в ISW повідомили, що сили РФ в Лимані, імовірно, розділяють свої зусилля: атакують на південний захід, щоб підтримати застряглі сили в Ізюмі, та просуваються на південний схід у напрямку Сіверск.

У Попасній росіяни наступають на північ, аби підтримати оточення Сєвєродонецька. у бік Бахмута руху поки немає. Позиції на північний схід від Харкова залишаються переважно нерухомими, великих атак з боку російських чи українських військ не спостерігається.

На південному напрямку, пишуть аналітики, сили РФ продовжують укріплювати позиції та намагаються інтегрувати Херсонську область до російських економічних та політичних структур.

Також в Інституті вивчення війни попереджають, що російські війська, ймовірно, посилять своє угруповання на північ від Харкова, щоб запобігти подальшому просуванню українського контрнаступу до російського кордону. Найближчим часом російські війська можуть відправити частини 1-ї танкової армії до півночі Харкова.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Окупанти активно наступають на Донецькому напрямку, відновили наступ на Слов'янському напрямку, намагаються закріпитись у населеному пункті Лиман. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 27 травня.

Читайте також

Яку зброю та на яку суму Україна отримала від США з початку війни

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок