У Херсоні російські військові й окупаційна влада призначили "нового" директора театру

У Херсоні російські військові й окупаційна влада призначили "нового" директора театру

У Херсоні російські військові й окупаційна влада призначили "нового" директора театру
. Фото: Валерій Шелудько/Facebook

Російські військові і окупаційна влада призначили "нового" директора Херсонського обласного музично-драматичного театру. Ним став працівник закладу Валерій Шелудько.

Про це на сторінці у Facebook повідомив радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

"Новим очільником став… колишній охоронець приміщення. Кадрові призначення в окупантів багато про що говорять: продавчиню - на начальника освіти, охоронця - на директора театру, місцевих алкашів і божевільних - на гауляйтерів. Але хто б до окупантів на роботу не йшов — закінчать вони дуже погано," - написав Сергій Хлань.

Інформацію про призначення підтвердив Суспільному і чинний директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша Олександр Книга.

Він розповів, що телефоном спілкувався з Шелудьком та вислухав його аргументи. Той сказав, що йому запропонували посаду й у разі його відмови привезуть когось з Криму.

Також Олександр Книга розповів, що написав звернення до колективу, в якому роз'яснив, що ті, хто захоче працювати в новому театрі, мають звільнитися з театру Куліша.

" Якщо хтось з працівників, хоче працювати в новому театрі, то, по-перше, він повинен звільнитись з театру Куліша і написати заяву в інший театр. Але таким чином наражає себе на статтю про колаборацію і при зміні ситуації в області постане перед певною проблемою", - сказав Книга.

Також він пояснив, що коли призначається керівник якогось нового театру, то він повинен мати кошториси на утримання приміщення, штатний розклад з окладами і тоді здійснювати наймання на роботу. Інакше все це виглядатиме фікцією.

"Наразі весь колектив театру знаходиться згідно з наказом, на дистанційній роботі, ніхто нікого не має права викликати на роботу або примушувати щось робити. Якщо такі випадки виникають, без вашого бажання, повідомляйте і цей факт набуватиме розголосу", - написав Книга.

Хто такий Валерій Шелудько:

  • Народився 12 листопада 1957 року, має звання заслужений працівник культури України (2017 р.), неодноразово нагороджувався грамотами облдержадміністрації, обласної ради, міськради та керівництва театру.
  • 1989 року прийшов працювати в Херсонський обласний музично-драматичний театр на посаду монтувальника сцени.
  • 2000 року його перевели на посаду помічника режисера
  • вже наступного 2001 року Валерій Шелудько посів посаду завідувача постановчої частини
  • У 2003 році виконував обов'язки начальника монтувального цеху, а у 2005 став начальником цього цеху
  • У 2006 році його перевели на посаду завідувача художньо-постановчої частини театру, де він і працював до звільнення з театру у липні 2021 року.
  • У серпні 2021 року його знову взяли на роботу на посаду охоронця.

Що відомо:

  • 23 березня російські військові заарештували директора Херсонського театру Олександра Книгу. У той же день Книга повернувся додому.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок