В Угорщині авто з іноземними номерами не зможуть заправлятися дешевшим пальним

В Угорщині авто з іноземними номерами не зможуть заправлятися дешевшим пальним

В Угорщині авто з іноземними номерами не зможуть заправлятися дешевшим пальним
Власники авто з неугорськими номерами платитимуть більше за пальне в Угорщині. Ілюстративне фото: iStock

Керівник офісу прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуляш заявив, що з 27 травня автомобілі з неугорськими номерами не зможуть заправлятися дисконтним пальним на автозаправних станціях у країні.

Про це повідомляє угорський портал HVG.hu.

Гуляш пояснив такий крок уряду явищем "паливного туризму", за якого іноземці прибувають до Угорщини й купують дисконтне паливо на угорських АЗС, яке коштує менше (480 форинтів, або 38,6 гривні за літр), ніж пальне в їхніх країнах.

Представник уряду Угорщини зазначив, що на АЗС можуть бути запроваджені дві ціни: з дисконтом (для угорських авто) і ринкова ціна — для неугорських автомобілів. Він підкреслив, що завдяки політиці уряду "ціна на паливо в Угорщині найкраща".

З 25 травня в Угорщині діє надзвичайний стан через війну в Україні та економічну кризу, викликану нею. Уряд прем’єра Віктора Орбана вже вдався до деяких заходів, зокрема запровадив податок для певних галузей бізнесу для утримування армії.

Читайте також: "Це піар-позиція": в ОП відреагували на надзвичайний стан в Угорщині через війну в Україні

Що відомо

  • Угорщина надає Україні гуманітарну допомогу у війні з Росією та прийняла українських біженців, але виступає проти посилення санкцій проти РФ, зокрема через залежність від російського газу й нафти. На цьому тлі Володимир Зеленський раніше публічно закликав Будапешт визначитися, на чиєму він боці.
  • Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час пресконференції з турецьким візаві Мевлютом Чавушоглу 19 квітня заявив, що країна не погодиться на запровадження ембарго на російські газ і нафту і не дозволить "втягнути себе у війну".
  • Лідер угорської партії "Фідес", яка на останніх виборах 3 квітня здобула конституційну більшість, Віктор Орбан 16 травня був уп’яте обраний на посаду прем’єр-міністра Угорщини. В інавгураційній промові він знову заявив, що Будапешт не повинен "втручатись" у війну в Україні.
  • Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто стверджує, що для того, аби країна могла обійтися без російської нафти й підтримати відповідне ембарго Європейського Союзу, їй потрібні 15-18 мільярдів євро.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 92. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок