Біля Рівного горів колишній цукрозавод. Що відомо про пожежу

Біля Рівного горів колишній цукрозавод. Що відомо про пожежу

Біля Рівного горів колишній цукрозавод. Що відомо про пожежу
Пожежа на цукрозаводі. 24 травня 2022. Фото: Служба порятунку області

Майже 12 годин гасили пожежу на колишньому цукровому заводі в селі Бабин неподалік Рівного. 24 травня там зайнялася покрівля одного із цехів. Зі слів речника Служби порятунку області Дмитра Мельника, велика площа займання ускладнила гасіння.

Приміщення невиробничого цеху колишнього цукрового заводу загорілося близько 16:00. Місцеві спершу помітили хмару темного диму, а потім – вогонь.

"Пожежні приїхали, поліція. Зразу дим був, через вікна валив. А потім полум'я. Вибуху не було перед тим, наскільки я знаю. Бо казали, що нічого не було такого", – розповідає очевидець Анатолій Зозуля.

На Рівненщині горів колишній цукрозавод. Що відомо про пожежу
24 травня 2022. Фото: Служба порятунку області

Цукровий завод не працює майже десять років. За інформацією сільради, там знаходиться приватне підприємство. 25 травня двері там зачинені.

На Рівненщині горів колишній цукрозавод. Що відомо про пожежу
25 травня. Наслідки пожежі. Фото: Суспільне Рівне

Присутні біля входу кажуть: коментувати ситуацію чи пускати журналістів на територію не бажають. Мовляв, розберуться самі. Натомість у центрі села зустрічаємо колишнього працівника підприємства Валерія Красевича.

"Ви розумієте, це завод, там мастила, паливо-мастильні матеріали, там що хоч може горіти. Може бути, що там робилися якісь зварювальні роботи, різали щось. І просто там десь окалина попала, почало горіти. Зараз тільки склади використовуються. І техніка тут стоїть, ремонтується на складах", – каже Валерій Красевич.

Речник Служби порятунку Дмитро Мельник каже: на території заводу зайнялася покрівля цеху і був ризик поширення вогню на сусідні промислові будівлі. До гасіння залучили вісім пожежних автівок та понад 30 пожежників, зокрема, добровільну місцеву команду.

"Пожежу ліквідували лише о 3:25 ночі, оскільки була велика площа. Плюс до того, покрівля, висота. Доводилося ліквідовувати пожежу, застосовуючи пожежний колінчастий підіймач", – каже Дмитро Мельник.

У підсумку ніхто не загинув та не травмувався. Правоохоронці з'ясовують, чому виникла пожежа та хто мав доступ до об'єкта.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок