YouTube не буде виходити з Росії. Генеральна директорка пояснила чому

YouTube не буде виходити з Росії. Генеральна директорка пояснила чому

YouTube не буде виходити з Росії. Генеральна директорка пояснила чому
Гендиректорка YouTube Сьюзан Войчицькі пояснила, чому сервіс досі лишається в Росії. Фото: Unsplash

Генеральна директорка YouTube Сьюзан Войчицькі заявила, що сервіс не буде припиняти роботу в Росії, оскільки хоче, щоб тамтешні громадяни мали доступ до "незалежних новин". Про це Войчицькі сказала під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі 24 травня.

"У цьому конфлікті (війні Росії проти України — ред.) інформація все ж грає ключову роль. Причина, з якої ми досі лишаємося в Росії — і ми вважаємо, що це важливо, — це те, що ми маємо змогу постачати незалежні новини в Росію", — цитує гендиректорку YouTube видання Fortune.

"Ми вважаємо, що справді важливо мати змогу дати людям знати, що відбувається, і показувати погляди за межами кордонів. Ми також знаємо, що YouTube використовувався для інших гуманітарних цілей: приміром, лікарі робили операції пацієнтам на полі бою, діти вчилися українською мовою тощо", — додала Войчицькі.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • У березні компанія YouTube почала блокування каналів російських федеральних медіа по всьому світу, а також призупинила монетизацію каналів, пов'язаних із російськими користувачами.
  • За порушення правил контенту відеохостингова компанія YouTube видалила понад 70 тисяч відеороликів та 9 тисяч каналів, що розповідають про начебто "визвольну місію" Росії в Україні.
  • "Роскомнадзор", який здійснює регулювання в інформаційній сфері РФ, заборонив в країні соцмережу Facebook. Також "Роскомнадзор" закрив доступ в країні до роботи Twitter. У країні перестали працювати Youtube та Instagram.
  • Держдума РФ прийняла закон про кримінальну відповідальність за "фейки про дії російської армії". Рішення прийняли на засіданні 4 березня. Ввечері цього ж дня президент країни Володимир Путін підписав документ.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 90. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок