"Радіо Свобода": дві треті підводного Чорноморського флоту РФ перебувають у морі

"Радіо Свобода": дві треті підводного Чорноморського флоту РФ перебувають у морі

ЗМІ
"Радіо Свобода": дві треті підводного Чорноморського флоту РФ перебувають у морі
. Два підводні човни "Варшав'янка" у Севастопольській бухті, Крим, 21 травня 2022 року. Фото: Радіо Свобода

Лише третина підводних кораблів Чорноморського флоту Росії, а саме два підводні човни проєкту "Варшав’янка", перебувають у причалах Південної бухти Севастополя — решта ж перебувають у морі.

Про це повідомляє кореспондент "Крим.Реалії" — проєкту "Радіо Свобода".

Крім того, біля причалу також стоїть український підводний човен "Запоріжжя", який війська РФ узяли штурмом у 2014 році під час анексії Криму.

Підводні човни проекту "Варшав'янка" — багатоцільові дизель-електричні підводні човни. Їхній екіпаж налічує 52 людини, зокрема 12 офіцерів. Крім мінно-торпедного озброєння, такі підводні човни несуть чотири крилаті ракети типу "Калібр".

Оперативне командування "Південь" у вечірньому зведенні станом на 21 травня зазначає, що Росія тримає в Чорному морі шість великих десантних кораблів та два носії крилатих ракет — у готовності до застосування понад півтора десятки снарядів.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Ще у квітні британські військові експерти заявили, що Росія застосовує у війні проти України щонайменше чотири підводні човни для завдання ударів ракетами типу "Калібр" по цілях на суходолі в українському тилу.
  • 20 травня речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник заявив, що в акваторії Чорного моря у готовності перебувають два російські кораблі із сумарним залпом до 16 крилатих ракет типу "Калібр".

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 88. Текстовий онлайн

"Як війна гібридна, так, чесно, буде й гібридний мир". Що сказали Зеленські в інтерв'ю до 3 річниці інавгурації

"Звичайне життя стаціонару, тільки пацієнти усі з кульовими пораненнями", — хірург з Ворзеля

Перший суд над російським військовим: хто такий Вадим Шишимарін і в чому його звинувачують

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок