Українські каноїстки Лузан та Четверікова відкрили сезон четвертим місцем на Кубку світу

Українські каноїстки Лузан та Четверікова відкрили сезон четвертим місцем на Кубку світу

Українські каноїстки Лузан та Четверікова відкрили сезон четвертим місцем на Кубку світу
. AP

Срібні призерки Олімпіади-2020 не поборолися за медаль.

Українські веслувальники Людмила Лузан та Анастасія Четверікова не здобули медаль на першому для себе заїзді у сезоні, що відбувся у Чехії на етапі Кубка світу. Українки фінішували четвертими у двійці на дистанції 500 метрів.

Українки вийшли на перший для себе старт у сезоні. Востаннє вони змагалися ще у вересні на чемпіонаті світу, де здобули історичне "золото" у двійці на дистанції 500 метрів.

Читайте також: Українки Лузан та Четверікова виграли історичне "золото" на чемпіонаті світу з каное-веслування

Лузан та Четверікова пройшли у фінал напряму за підсумками кваліфікаційної спроби. Вони показали третій результат у своєму заїзді і уникнули необхідності змагатися у півфіналі.

Фінал за участі Лузан і Четверікової став другим для України у другий змагальний день. Першим вийшов на старт веслувальник Олег Боровик, який завоював "бронзу" у каное-двійці (дистанція 200 метрів).

У фіналі Лузан та Четверікова мали досить потужну конкуренцію за потрапляння на подіум. Туди пройшли олімпійські чемпіонки з Китаю Сюй Шісяо та Сунь Менья, також змагалися там представниці Німеччини (четверте місце на Олімпіаді-2020) та Угорщини (п'яте). Серед суперниць української двійки були також кубинки Яріслейдіс Сіріло та Катерін Сегура, які випередили Лузан і Четверікову у першому заїзді.

Заключний заїзд Лузан та Четверікова розпочинали з сьомої доріжки. Першу частину дистанції українки закінчили третіми, поступаючись Китаю та Кубі.

На другій частині дистанції українки продовжували боротися за те, щоб піднятися вище. Але у підсумку програли навіть третє місце: на фініші Лузан та Четверікову випередили веслувальниці з Угорщини.

Каное-двійка. 500 метрів, жінки

  1. Китай - 1:53.64 хв
  2. Куба - 1:57.31 хв
  3. Угорщина - 1:59.11 хв
  4. Україна (Людмила Лузан / Анастасія Четверікова) - 1:59.20 хв

Лузан та Четверікова уперше не здобули медаль з 2019 року у двійці на дистанції 500 метрів. На п'яти турнірах поспіль (включно з Олімпіадою) вони закінчували виступ з нагородою.

Що відомо

  • Людмила Лузан - 4-разова призерка чемпіонату Європи-2021 у веслуванні на каное. Золоті медалі вона здобула саме у каное-одиночці та каное-двійці на дистанції 500 метрів.
  • Крім "срібла" у каное-двійці з Четверіковою, на Олімпіаді-2020 Лузан також виграла "бронзу" у каное-одиночці (200 метрів).
  • Анастасія Четверікова - бронзова призерка чемпіонату світу на дистанції 500 метрів у Сегеді у 2019 році. А також чемпіонка та бронзова призерка чемпіонату Європи-2021 у двійці на дистанціях 500 і 200 метрів відповідно.
На початок