Терехов назвав дату відновлення роботи метро у Харкові

Терехов назвав дату відновлення роботи метро у Харкові

Терехов назвав дату відновлення роботи метро у Харкові
. Ігор Терехов просить харків'ян, які ховаються в метро, переїхати до гуртожитків. Фото: Харківська міська рада/Facebook

Харківський метрополітен відновить рух після роботи в режимі укриття у вівторок, 24 травня.

Про це 20 травня під час зустрічі з людьми на станції "Героїв Праці" повідомив мер Харкова Ігор Терехов, інформує міська рада.

"24 числа ми будемо запускати метро. Тягнути з цим ми більше не можемо", — сказав Терехов.

"Нам потрібно запускати метро, потрібно, щоб місто запрацювало, економіка і все. Сьогодні військові зробили все можливе і неможливе, щоб у Харкові припинилися тотальні обстріли. Але ми з вами повинні поступово відбудовувати усе", — повідомив міський голова.

За словами Терехова, для людей, які втратили квартири внаслідок обстрілів, побудують новий житловий мікрорайон. Поки що їм запропонують тимчасове житло в іншому районі міста — у студентських гуртожитках: "Студентів не будемо брати, а на їхні місця поки що вас переселимо".

"Ми поступово будемо вас відселяти до відносно безпечних районів. Зрозуміло, що це не Салтівка, а більш-менш центральна частина міста, куди сьогодні не добивають ракети. Там ми забезпечимо вам нормальні умови проживання, харчування, медикаменти. Дітям буде школа або вихователі дитячих садків", — пообіцяв міський голова.

Терехов також нагадав, що жодне з міст України не перебуває у безпеці від ракет і бомбардувань, поки триває війна.

Що відомо

  • Метрополітен у Харкові почав роботу в режимі укриття у день російського вторгнення, 24 лютого. У середині травня міська влада повідомила, що підземку готуватимуть до запуску, всім, хто потребує, нададуть житло у гуртожитках. Частина людей оселилася у санаторії.
На початок