Нові правила отримання водійських прав та реєстрації авто: що змінилося у Сумах

Нові правила отримання водійських прав та реєстрації авто: що змінилося у Сумах

Нові правила отримання водійських прав та реєстрації авто: що змінилося у Сумах
. Суспільне Суми

Теорію і практику для отримання водійського посвідчення відтепер можна здати в різних містах України. Раніше обидва іспити треба було складати в одному сервісному центрі.

Внутрішньо переміщені особи можуть скласти іспити та отримати водійські права у будь-якому місті, розповідає речниця сумського сервісного центру Альона Чижик. "Теоретичну частину і практичну іспиту можна складати тепер у будь-якому сервісному центрі. І також отримати посвідчення водія після складання теоретичної і практичної частини іспиту тепер можна також в будь-якому сервісному центрі", — розповіла речниця Регіонального сервісного центру МВС Сумської області.

Окрім того, зменшилася тривалість навчання теоретичної частини. Вона скоротилася на 20% і додана можливість навчатися за допомогою відеоконференцзв'язку — це Google Meet, Zoom, Skype зв'язку.

Читайте також: В Україні спростили процедуру обміну та відновлення водійських прав

Наступна зміна стосується практичної частини, збільшена кількість годин водіння. "Якщо раніше на добу людина мала право від'їздити 2 години, то зараз до 5, для того, щоб люди якнайшвидше отримали посвідчення водія", — розповіла речниця сервісного центру Альона Чижик.

Також відбулися зміни у процедурі отримання свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу для тих, хто виїжджає за кордон на власному авто. Раніше це свідоцтво можна було отримати в тому сервісному центрі, де воно залишалося на зберіганні, і потім забрати українське. Зараз у будь-якому сервісному центрі можна отримати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. "Така необхідність виникла у зв'язку з тим, що багато людей не могли по поверненню користуватися таким транспортними засобами. Багато не працює сервісних центрів, на територіях, де ведуться активні бойові дії", — говорить Альона Чижик.

Читайте також: Уряд спростив процедуру підготовки водіїв в умовах воєнного стану

Нововведення щодо навчання водіїв і державної реєстрації транспортних засобів діятимуть на період воєнного стану. Їхня мета — децентралізувати надання послуг і пришвидшити їх отримання.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок