Під час благодійного ярмарку іванофранківці зібрали понад 22 тис. грн для ЗСУ

Під час благодійного ярмарку іванофранківці зібрали понад 22 тис. грн для ЗСУ

Під час благодійного ярмарку іванофранківці зібрали понад 22 тис. грн для ЗСУ
. Фото: Мар’яна Циганин

22 097 грн для потреб українських військових зібрали на ярмарку волонтери, учасники організації "Креатив клуб" та працівники департаменту молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міськради. Гроші спрямують на закупівлю потужних повербанків для фронту.

Про це в етері Українського радіо Карпати розповіла начальниця відділу молодіжної політики Мар’яна Циганин.

Волонтери під час ярмарку продавали пряники та свічки, патріотичні шопери та футболки. Усі товари — ручної роботи. Також працювала фотозона та аквагрим. Найдорожче на ярмарку продавали футболки з ручним розписом. За них просили 200 грн. А от за фото можна було пожертвувати будь-який внесок. Найбільша сума, яку отримали під час ярмарку на картковий рахунок організаторів, — 8 тис. грн, розповіла Мар’яна Циганин.

Напередодні до волонтерів звернулися бійці з 80 десантно-штурмової бригади й розповіли, що для зарядки мобільних телефонів та тепловізорів їм потрібен потужний повербанк, який працюватиме кілька днів.

"Паралельно до нас звернулися волонтери, які укомплектовують автомобілі швидкої допомоги для "гарячих точок". На щастя, в Івано-Франківську є хлопці, які виготовляють такі надпотужні повербанки вагою 9,5 кг. Вони можуть тримати заряд чотири-п’ять днів і заряджаються від двох до трьох годин, мають компактний розмір. Ми поставили за мету купити п’ять повербанків — два для наших франківських бійців з 80 бригади, а три — для швидких", — каже Мар’яна Циганин.

Під час благодійного ярмарку іванофранківці зібрали понад 22 тис. грн для ЗСУ
Фото: Мар’яна Циганин

З її слів, пристрій коштує 14 тис. грн. За цю суму уже придбали один повербанк і найближчим часом відправлять на передову. Для закупівлі п’яти пристроїв потрібно 66 тис. грн. Для того, щоб назбирати необхідну суму, організатори ярмарку будуть проводити наступні благодійні акції.

"21 травня об 11:00 відбудеться благодійний забіг біля міського озера. Отримані гроші спрямуємо також на закупівлю повербанків. Щоб долучитися до заходу, потрібно об 11:00 зареєструватися біля станції човнів, зробити будь-який благодійний внесок і пробігтися навколо озера. Також у нас залишилися з ярмарку пряники та свічки. Їх ми не встигли продати, бо не змогли вистояти під палючим сонцем понад три години. Тому плануємо провести наступний ярмарок 23 травня до Дня Героїв", — говорить Мар’яна Циганин.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок