Виправдовував дії Росії. Сумчанину оголосили підозру

Виправдовував дії Росії. Сумчанину оголосили підозру

Виправдовував дії Росії. Сумчанину оголосили підозру
. Фото: pixabay.com

48-річному жителю Сум, який заперечував окупацію та виправдовував збройну агресію Росії проти України, оголосили підозру. Про це повідомляє Сумська обласна прокуратура 18 травня.

За даними слідства, чоловік, спілкуючись зі знайомими, виправдовував дії військовослужбовців РФ, у вбивствах і катуваннях місцевого мирного населення Київської області звинувачував саме українських військових.

Також чоловік переконував співрозмовників у тому, що вирішення "суперечностей" між Україною та Росією можливе лише після припинення нашою державою силового спротиву та повернення України в зону впливу РФ. Водночас він заперечував окупацію Росією частини території України у 2014 році.

"Відповідно до висновків, спеціалістів висловлювання підозрюваного мають всі ознаки визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікації їх військовослужбовців", – повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Чоловіка підозрюють за ч. 1 ст. 436-2 КК України.

Читайте також

  • На Сумщині депутату Охтирської райради, якого підозрюють у державній зраді, обрали запобіжний захід
  • Мешканцю Сумщини повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Він ремонтував військову техніку Російської Федерації.
  • У Києві розпочався перший судовий процес проти російського військового. Його обвинувачують у вбивстві цивільного.
  • "Закликали здатися в полон Росії". Трьом сумчанам оголосили підозру.
  • "ДНРівець", який воював на Сумщині, — під вартою.
  • Тримання під вартою із заставою майже у 200 тисяч гривень — у Сумах суд обрав запобіжний захід підозрюваному у держзраді.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок