Три українки виступлять на другому етапі сезону Діамантової ліги у Бірмінгемі

Три українки виступлять на другому етапі сезону Діамантової ліги у Бірмінгемі

Три українки виступлять на другому етапі сезону Діамантової ліги у Бірмінгемі
. AP

Другий виступ для Марини Бех-Романчук у новому розіграші турніру.

Другий етап найбільшого комерційного турніру з легкої атлетики Діамантової ліги відбудеться у британському Бірмінгемі. Програма етапу складається з 16 дисциплін, які пройдуть упродовж одного змагального дня - у суботу, 21 травня.

На відміну від першого етапу у Досі, де виступила лише одна українка - Марина Бех-Романчук здобула "срібло" у потрійному стрибку - у Бірмінгемі виступлять три українські легкоатлетки. Учасницями змагань стануть також і дві бігунки - Анна Рижикова та Вікторія Ткачук.

Читайте також: Марина Бех-Романчук "сріблом" дебютувала у потрійному стрибку на етапі Діамантової ліги

Для Рижикової та Ткачук це будуть перші міжнародні змагання у 2022 році. Причому Рижикова востаннє виходила на старт у січні на турнірі у Сумах, тоді як Ткачук взагалі не виступала на турнірах у 2022 році.

Щодо Бех-Романчук, то після дебютного виступу у потрійному стрибку, вона виступить у звичній для себе дисципліні - стрибках у довжину. У 2021 році на етапах Діамантової ліги вона виграла чотири медалі у цьому виді, одну з яких - "золото" - у британському Гейтсхеді.

Крім представниць України, на етапі у Бірмінгемі виступлять й олімпійські чемпіони Токіо: Джанмарко Тамбері (стрибки у висоту), Кеті Наджеотт (стрибки з жердиною), Малайка Міхамбо (стрибки у довжину), Елейн Томпсон-Гера (біг на 100 метрів) та Данієль Столь (метання диску).

Як виглядають старт-листи та які ще зірки виступатимуть на етапі

  • 400 метрів з бар'єрами: Анна Рижикова, Вікторія Ткачук (старт - о 16:04)

Головними суперницями Рижикової та Ткачук на 400-метрівці з бар'єрами стануть срібна призерка Олімпіади-2020 Далайла Мухаммад та учасниця бронзової естафети Ігор у Токіо Джаньєв Рассел, які вже виступили у 2022 році. Саме їм належать два з трьох найшвидших забіги у 2022 році: Мухаммад пробігала дистанцію за 53.88 секунд, а Рассел - за 54.09.

Рижикова та Ткачук вигравали нагороди на етапах Діамантової ліги у 2021 році. Рижикова здобула три "срібла" та три "бронзи" на семи етапах, у яких взяла участь. А ось в активі Ткачук лише одна бронзова нагорода - на етапі в Осло, де її партнерка по збірній Україні виборола "срібло".

  • Стрибки у довжину: Марина Бех-Романчук (старт - о 16:25)

На етапі у Бірмінгемі Бех-Романчук матиме іменитих суперниць у секторі стрибків у довжину. Уперше у літній частині сезону на старт вийдуть олімпійська чемпіонка Токіо Малайка Міхамбо, чемпіонка світу зі стрибків у довжину у приміщенні Івана Вулета. Загалом серед конкуренток Бех-Романчук лише британки Джазмін Сойєрс та Катаріна Джонсон-Томпсон мають гірші персональні рекорди за українку.

Для Бех-Романчук етап Діамантової ліги у Бірмінгемі стане четвертим міжнародним турніром, на якому вона виступить у стрибках у довжину у 2022 році. І першим - саме у літній частині сезону: перед цим вона змагалася у приміщенні у французькому Льєвені та Бірмінгемі, де через заступи закінчувала змагання без результату. А на чемпіонаті світу в приміщенні вона посіла підсумкове шосте місце.

Календар Діамантової ліги-2022

  • П'ятниця, 13 травня. Доха (Катар)
  • Субота, 21 травня. Бірмінгем (Велика Британія)
  • Субота, 28 травня. Юджин (США)
  • Неділя, 5 червня. Рабат (Марокко)
  • Четвер, 9 червня. Рим (Італія)
  • Четвер, 16 червня. Осло (Норвегія)
  • Субота, 18 червня. Париж (Франція)
  • Четвер, 30 червня. Стокгольм (Швеція)
  • Субота, 6 серпня. Меморіал Каміли Сколімовської. Хожув (Польща)
  • Середа, 10 серпня. Фонв'єй (Монако)
  • П'ятниця, 26 серпня. Лозанна (Швейцарія)
  • П'ятниця, 2 вересня. Брюсель (Бельгія)
  • Середа-четвер, 7-8 вересня. Цюрих (Швейцарія)
На початок