В Івано-Франківську Марцінків доручив розробити програму альтернативних джерел питної води

В Івано-Франківську Марцінків доручив розробити програму альтернативних джерел питної води

В Івано-Франківську Марцінків доручив розробити програму альтернативних джерел питної води
. Фото: Суспільне Івано-Франквськ

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків доручив комунальникам розробити програму альтернативних джерел питної води та облаштувати колонки у мікрорайонах міста. Про це йшлося на оперативній нараді.

Зі слів генерального директора підприємства "Івано-Франківськводоекотехпром" Віталія Савенка, наразі місто забезпечене питною водою.

"Колишні колонки були відрізані за приписом санепідемстанції ще 17 років тому. Ми обслуговуємо три природні джерела. А колонки, які можна ставити на мережу, — це будуть колонки з водопроводів. Вони потребують відповідного обслуговування", — сказав Віталій Савенко.

Руслан Марцінків вважає, що місто має готуватися до різних сценаріїв з огляду на досвід територій, які окупували російські війська.

"Війна може тривати довго. Та й що — Москва так зникне? Треба готуватися. Наприклад, у нас на Пулюя є ж колонка", — каже голова громади.

Зі слів Віталія Савенка, на цій вулиці люди самовільно вдарили свердловину та облаштували колонку.

"Качати підшкірні води — недобре. Краще використати досвід великих міст та облаштувати бювети. Бо бювети — це джерельна вода. Треба вивчати, де вона є. Варто облагороджувати свердловину, вивчати глибоководдя, потрібне електронасосне обладнання", — пояснює Віталій Савенко.

У підсумку Руслан Марцінків доручив "Івано-Франківськводоекотехпрому" розробити програму альтернативних джерел питної води для Івано-Франківської громади у разі надзвичайних ситуацій.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок