На Київщині виявили масове поховання цивільних. Серед них – громадянин Чехії

На Київщині виявили масове поховання цивільних. Серед них – громадянин Чехії

На Київщині виявили масове поховання цивільних. Серед них – громадянин Чехії
. Ексгумація тіл у Бучі, фото: Суспільне

Тіла трьох загиблих чоловіків поліція виявила у ямі обабіч кільцевої дороги неподалік Макарова Бучанського району. Там під час бойових дій розміщувались позиції ЗС РФ. Поряд із похованням знайшли розтяжку з гранатою "Ф-1", яку залишили російські військові.

Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Дві особи були вбиті в голову, одна особа в живіт. На місці захоронення знайшли документи одного з загиблих – це громадянин Чехії. Інші дві людини не встановлені на даний час, але вони були в цивільному одязі. Ми будемо шукати при яких обставинах вони зникли на території України" – розповів Андрій Нєбитов.

Поліція встановила, що громадянин Чехії ще до війни працював в Україні далекобійником, а з початком бойових дій був волонтером. З березня він перестав виходити на зв'язок. У Чехії у 49-річного іноземця залишались дружина та брат.

Тіло ще однієї людини поліція знайшла неподалік села Раківка Вишгородського району. Встановлено, що загиблий – колишній оперативник органів внутрішніх справ на пенсії. У період окупації чоловік вийшов за дровами і не повернувся. Як виявилось, російські солдати роздягнули чоловіка і розстріляли. Загиблого поховали на полі неподалік російських позицій.

"Це черговий факт, який підтверджує, що російські військові викрадали людей навіть з власних осель. На тілі загиблого криміналісти виявили сліди катування. Чітко зафіксували також і наявність вогнепальних поранень в область тулуба" – повідомив начальник поліції Київщини.

Що відомо

  • 15 травня у лісосмузі поблизу села Вишеград правоохоронці виявили загиблого під час бойових дій. За попередніми даними, чоловік загинув від кульових поранень у спину.
  • 9 травня поблизу селища Макарів на узбіччі автодороги виявили поховання трьох цивільних. За попередньою інформацією, військовослужбовці збройних сил РФ під час окупації населеного пункту пострілами в голову вбили трьох чоловіків.
  • 4 травня начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив, що на території області, де були військові РФ, виявлено 1235 тіл вбитих цивільних.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 83. Текстовий онлайн

На початок