Відомі подробиці про хвору на COVID-19 у міському пологовому будинку

Відомі подробиці про хвору на COVID-19 у міському пологовому будинку

Відомі подробиці про хвору на COVID-19 у міському пологовому будинку
. unsplash.com

Пацієнтка Івано-Франківського міського клінічного пологового будинку, у якої сьогодні підтвердили коронавірус, перебуває у лікарні вже більше тижня. Про це на щоденному брифінгу в облдержадмністрації повідомила начальниця управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко.

"При поступленні у неї діагностовано ГРВІ, і також були проведені всі необхідні дослідження. Було встановлено діагноз "пневмонія", але зважаючи на те, що результат першого швидкого тесту був від'ємний, провели другий швидкий тест. Він теж показав негативний результат. Незважаючи на це, було відібрано носоглоткові змиви для тесту полімеразно-ланцюгової реакції. І саме так було підтверджено діагноз коронавірусної інфекції. На сьогоднішній день стан жінки є задовільним, вона ізольована в палаті та отримує все необхідне лікування", - сказала начальниця управління охорони здоров'я Івано-Франківська Марія Бойко.

Людей, з якими спілкувалася пацієнтка, наразі встановлюють. Їх небагато, каже Марія Бойко, бо в умовах карантину з нею контактував тільки персонал зміни. Аби визначити, хто інфікувався і зрозуміти загальну ситуаціію у пологовому, у закладі проводять загальне тестування швидкими тестами.

Офіційно сьогодні в Івано-Франківському міському клінічному пологовому будинку є одна хвора на COVID-19 лікарка.

"Вона перебуває на лікуванні в обласній клінічній інфекційній лікарні. Це вже приблизно більше тижня, як вона там лікується. Тільки побачила у себе симптоми гарячки - взяла лікарняний квиток. Тобто з такими симптомами вона не з'являлася на роботу", - запевняє Марія Бойко.

До слова, на 14:00 першого квітня на Прикарпатті восьмеро лікарів захворіло на COVID-19.

На початок