РФ готує до 2,5 тисячі резервістів для війни в Україні — Генштаб

РФ готує до 2,5 тисячі резервістів для війни в Україні — Генштаб

РФ готує до 2,5 тисячі резервістів для війни в Україні — Генштаб
. Фото: Генеральний штаб Збройних Сил України / Facebook

На полігонах у Воронезькій, Бєлгородській та Ростовській областях Росії готують до двох із половиною тисяч резервістів для участі у війні на території України. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України за 15 травня.

За даними Генштабу, Росія продовжує наступ на сході України з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської, Херсонської областей і утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація залишається загалом без змін: РФ і Білорусь продовжують прикривати ділянки кордону з Україною, до наступу противних не готується. Водночас РФ обстрілювала прикордонні населені пункти на Сумщині.

На Харківському напрямку окупанти намагаються стримати просування ЗСУ, використовуючи підрозділи, мобілізовані на території ОРДЛО. РФ також обстрілює нещодавно відвойовані Руські Тишки, Тернову та Петрівку, а також безуспішно наступала в районах Довгенького та Богородичного.

Читайте також: Окупанти з артилерії обстріляли село поблизу Золочева на Харківщині

На Донецькому напрямку тривають інтенсивні обстріли вздовж лінії зіткнення. Росія намагається закріпитися на позиціях і поповнює запаси. При цьому через значні втрати на окремих напрямках укомплектованість підрозділів окупантів становить менш як 20%.

На Попаснянському напрямку Генштаб побачив участь найманців приватних військових компаній РФ спільно з підрозділами повітряно-десантних військ збройних сил РФ. На Сєвєродонецькому напрямку РФ обстрілювала з артилерії район Тошківки, в районі Борівського зазнала втрат і відступила.

На Бахмутському напрямку тривають бойові дії в районі Комишувахи. На Авдіївському напрямку РФ зазнала втрат у районі Пісків та Новокалинового, на окремих ділянках застосувала важкі вогнеметні системи. На Курахівському напрямку наступ і штурм окупантів завершився невдачею.

У Маріуполі Росія продовжує блокувати підрозділи ЗСУ в районі заводу “Азовсталь”, завдає масованих артилерійських та авіаційних ударів.

Читайте також: В Амстердамі відбулася акція на підтримку захисників "Азовсталі" й мешканців Маріуполя

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювала українські позиції з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів, намагалися вести контрбатарейну боротьбу.

На Південнобузькому напрямку активних дій Росія не вела. А на Криворізькому та Миколаївському напрямках — обстрілювала українські підрозділи зі ствольної артилерії та мінометів, а також продовжує інженерне обладнання зайнятих позицій.

Війна — усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 81. Текстовий онлайн

“Нас робить людьми мистецтво, за нього ми й воюємо” — історії українських експолонених

"Готуються до останнього бою, бо не вірять у дипломатію". Що розповіли дружини бійців "Азовсталі"

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок