Kalush Orchestra презентував кліп на пісню "Stefania", з якою Україна перемогла на Євробаченні

Kalush Orchestra презентував кліп на пісню "Stefania", з якою Україна перемогла на Євробаченні

Kalush Orchestra презентував кліп на пісню "Stefania", з якою Україна перемогла на Євробаченні
.

Гурт Kalush Orchestra, який переміг на конкурсі Євробачення-2022 випустив кліп на переможну пісню "Stefania". На відео — жінки, які захищають та рятують своїх дітей від війни в Україні. Його знімали в Бородянці, Ірпені, Бучі та Гостомелі.

"Спершу я присвятив цю пісню моїй матері, та коли почалася війна, пісня набула багато інших значень. І хоч у тексті немає ані слова про війну, чимало людей почали асоціювати пісню з Україною-мамою. Ба більше, суспільство стало називати її гімном війни. Якщо "Стефанія" це гімн війни, я б хотів, аби це був гімн нашої перемоги", — зазначено в описі відео.

"[Присвячується] Кожному чоловіку, кожній жінці, кожній невинній дитині. Війна в Україні має різні обличчя, але це обличчя наших мам, завдяки яким наші серця живі у ці темні часи", — зазначено в кінці кліпу.

Міністр культури України Олександр Ткаченко в своєму Telegram-каналі написав: "Починаємо думати, де саме в Україні будемо проводити Євробачення-2023. Міський голова Києва Володимир Кличко відповів, що Київ знову готується до проведення конкурсу. "Ми знаємо, як це робити".

Переможцем Євробачення-2022 стали Kalush Orchestra з піснею Stefania Вони отримали 192 балів від журі та 439 балів від глядачів.

"Я прошу кожного з вас, будь ласка, допоможіть українському Маріуполю, допоможіть Азовсталі прямо зараз!" закликав Олег Псюк зі сцени Євробачення в Італії.

Україна прийме наступне Євробачення після перемоги на цьогорічному конкурсі в "цілісній, щасливій і розбудованій країні", заявив Олег Псюк на першій пресконференції після перемоги.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок