Еліна Світоліна оголосила про вагітність: вона не повернеться на корт у 2022 році

Еліна Світоліна оголосила про вагітність: вона не повернеться на корт у 2022 році

Еліна Світоліна оголосила про вагітність: вона не повернеться на корт у 2022 році
. AP

Раніше спортсменка знялася з Ролан Ґаррос та низки інших ґрунтових турнірів.

Перша ракетка України Еліна Світоліна оголосила про те, що вона з чоловіком, французьким тенісистом Ґаелем Монфісом, очікує на дитину. Тенісистка повідомила про вагітність на своїх сторінках у соцмережах.

"Зі сповненим любов'ю та щастя серцем ми раді повідомити, що в жовтні очікуємо на маленьку дівчинку", – написала Світоліна.

Це означає, що лідерка збірної України пропустить решту тенісного сезону. Останній матч українська тенісистка провела ще в березні на турнірі в Маямі, після чого взяла перерву, яку пояснювала проблемами зі спиною. Еліна пропустила Кубок Біллі Джин Кінг, а також турніри в Чарлстоні, Мадриді та Римі.

Пізніше Світоліна заявила, що не гратиме на прийдешньому турнірі Великого шолома Ролан Ґаррос. У інтерв'ю Inside the Games перша ракетка України пояснила, що відвідає турнір лише як глядачка, оскільки не відчуває себе готовою до виступів. Однією з причин вона називала й моральний стан через війну, яка триває в Україні, та авіатаки на її рідну Одесу.

"Мені потрібен час, щоб привести себе до ладу, і я буду готова, коли себе так почуватиму, – сказала тоді українка. – Буду на Ролан Ґаррос разом із Ґаелем Монфісом і підтримуватиму його кожен крок... Щодня відбувається щось нове. Останні дні є непростими для мого рідного міста, Одеси. Його атакують, і за цим важко спостерігати. Моє рідне місто, де я провела дитинство, бомбардують, і воно у вогні. Тож зараз грати в теніс неможливо".

Сам Монфіс зазначав, що вражений стійкістю дружини та "грає завдяки їй". "Те, як вона знаходить стільки енергії й сили духу в такі часи, – це щось виняткове. Знімаю перед нею капелюха. Я став для неї плечем опори, і мені вже дуже важко. Щоразу кажу їй, що беру з неї приклад", – зізнавався француз.

Читайте також: "У Росії спорт – засіб пропаганди". Світоліна вважає, що тенісні організації мають "робити більше" в питанні санкцій

Що відомо

  • Еліна Світоліна – перша ракетка України, колишня третя ракетка світу, нині 27-й номер світового рейтингу.
  • На її рахунку – 16 титулів WTA, зокрема перша в історії України перемога на Підсумковому турнірі 2018 року.
  • У 2021 році завоювала "бронзу" Олімпійських ігор у Токіо, також першу в історії України.
  • Її найкращий результат на турнірах Великого шолома – півфінали Вімблдону та US Open 2019 року.
  • У сезоні 2022 року Еліна Світоліна провела 13 матчів, у яких отримала 5 перемог і 8 поразок. Зокрема, вона програла останні три матчі поспіль.
На початок