У Маріуполі російські окупанти розпочали процедуру видачі паспортів РФ — радник мера

У Маріуполі російські окупанти розпочали процедуру видачі паспортів РФ — радник мера

У Маріуполі російські окупанти розпочали процедуру видачі паспортів РФ — радник мера
. Маріуполь квітень 2022 року. Фото: Маріупольська міська рада

У Маріуполі російські окупанти у середу, 25 травня, розпочали процедуру видачі російських паспортів. Про це у своєму телеграм каналі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Топ-новина про паспорти Росії для Херсона і Запоріжжя не буде повної, якщо не додати що саме сьогодні так звана "ДНР" дала старт для Маріуполя та наново окупованих територій Донецької області отриманню російських паспортів без отримання паспорта так званої "ДНР", — зазначив Петро Андрющенко.

Радник мера додав, що розпочалась фактична анексія зокрема Маріуполя.

Читайте також: "Це було серце міста". Спогади про Маріупольський драмтеатр

Що відомо

  • Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%. При цьому 40% Маріуполя не підлягає відновленню.
  • Російські окупанти нарощують темпи вивезення чоловіків з розбомбленого Маріуполя до фільтраційних таборів. Наразі за приблизними даними у таких таборах в Безіменному та Козацькому Новоазовського району Донецької області перебувають майже 4 тисячі чоловіків. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.
  • Понад 30 тисяч маріупольців військові Росії примусово депортували до РФ.  Про це розповів начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.
  • 24 травня з Маріуполя до фільтраційного пункту в с. Безіменне Новоазовського району окупанти вивезли 346 маріупольців, зокрема 24 дитини.
  • З Маріуполя до фільтраційного табору 21 травня було депортовано 313 людей, зокрема 55 дітей

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок