На Херсонщині двоє дітей отримали поранення через обстріли військовими РФ

На Херсонщині двоє дітей отримали поранення через обстріли військовими РФ

На Херсонщині двоє дітей отримали поранення через обстріли військовими РФ
. Фото ілюстративне: Pexels

Двоє дітей з Бериславського району Херсонської області вчора отримали поранення. Факти порушень РФ прав дитини на життя і безпеку повинні бути враховані Комісією ООН, повідомила омбудсменка Людмила Денісова.

12 травня російські військові із систем залпового вогню "Смерч" біля села Кар’єрне Бериславського району обстріляли колону цивільних автомобілів, яка виїжджала з окупованої області. 10-річна дитина отримала поранення. Також через обстріл у цьому ж районі був поранений 9-річний хлопчик.

"Дії російських окупаційних військ є прямим порушенням права дітей України на життя і безпеку, що гарантовані Гаазькими і Женевськими конвенціями та Конвенцією ООН про права дитини. Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти порушень РФ прав дитини в Україні", - заявила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Що відомо:

  • Війська РФ ввечері 12 травня обстріляли з артилерії мирну колону переселенців, яка виїжджала з Херсонської області. Про це під час брифінгу повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок