У херсонському СІЗО військові РФ вбили ув'язненого - омбудсменка Денісова

У херсонському СІЗО військові РФ вбили ув'язненого - омбудсменка Денісова

У херсонському СІЗО військові РФ вбили ув'язненого - омбудсменка Денісова
. Фото: УНІАН

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини повідомила, що працівники колонії підтвердили інформацію про те, що 11 травня до СІЗО зайшли військові РФ, закидали камери світлошумовими гранатами, відкрили вогонь з автоматів. Одного ув’язненого, який обурився цим, вбили.

За словами Людмили Денісової, зараз установа перебуває під керівництвом колаборанта Євгенія Соболєва, який погодився "очолити" пенітенціарну систему області. Військові РФ вивезли начальника колонії у невідомому напрямку. Працівники колонії відмовились працювати на окупаційну владу і написали рапорти про звільнення. Зв'язок з установою втрачений.

Уповноважена з прав людини також повідомила, що минулого тижня звернулась до Міністерства юстиції з вимогою вжити заходів щодо евакуації ув’язнених СІЗО та інших установ ДКВС у Херсонській області.

За її словами, дії РФ є воєнним злочином. Людмила Денісова звертається до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти.

Що відомо:

  • Вивезених жителів Маріуполя військові РФ тримають у фільтраційному таборі у приміщенні школи в Козацькому поблизу Нової Каховки, повідомляє Харківська правозахисна група.
  • Офіс Президента відстежує рухи та фіксує злочини російських військових на території Херсонської області.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок