Волинський майстер виготовив оберіг із яєчних шкаралуп на честь захисників "Азовсталі"

Волинський майстер виготовив оберіг із яєчних шкаралуп на честь захисників "Азовсталі"

Волинський майстер виготовив оберіг із яєчних шкаралуп на честь захисників "Азовсталі"
. Фото: Facebook/Anatoliy Boyko

Волинський митець Анатолій Бойко з Володимира представив роботу з яєчних шкаралуп, котру присвятив захисникам "Азовсталі" – бійцям полку "Азов", які нині боронять місто Маріуполь. Про це розповів майстер у телефонному коментарі Суспільному.

Роботу волинянин виконав у традиційній техніці, а саме "обробка металом по яєчній шкаралупі". Основа композиції – це дві різьблених шкаралупи з гусячих яєць різного розміру.

Зі слів Анатолія Бойка, на верхній шкаралупі викарбуваний символ "Ідея Нації", котрий використовують бійці полку "Азов". Нижня шкаралупа розрізана на дві частини: на лівій півсфері викарбувана латинська літера N, що означає назву якогось предмета чи об'єкта, на правій – рунічний символ миру та захисту.

"Коли роблю яйця-обереги, то і читаю молитву, і прошу захисту. Думаю про тих хлопців, бо в минулому я теж воював і знаю що це таке. Такий стан душі зараз, що хотілося зробити цей оберіг на честь наших бійців", – говорить майстер.

Зверху та внизу, говорить володимирчанин, розташовані фігури ангелів як оберіг. Усю композицію митець розмістив на ювелірній смолі з бурштиновою крихтою. Анатолій Бойко зазначив, що цю роботу змайстрував не для продажу.

"Рано чи пізно війна закінчиться, і якщо буде нагода, постараюся вручити чи командиру "Азову" чи волонтерами вдасться передати для музею полку", – додав майстер.

Що відомо

  • Востаннє заслужений майстер народної творчості України Анатолій Бойко наприкінці квітня 2022-го представив виготовлену ексклюзивну роботу з семи яєчних шкаралуп, розташованих одна в одній.
  • Торік восени володимирчанин Анатолій Бойко представив роботу з п'яти різьблених яєчних шкаралуп різного розміру, розташованих одне в одному. Над виробом майстер працював майже пів року.

Термінові новини читайте в Telegram Суспільного Волині.

На початок