На в’їзді до Хмельницького зафіксували осіб з високою температурою

На в’їзді до Хмельницького зафіксували осіб з високою температурою

На в’їзді до Хмельницького зафіксували осіб з високою температурою
.

16 осіб з підвищеною температурою тіла зареєстрували на в’їзді до Хмельницького з Чернівецького напрямку сьогодні з 7-ї до 15-ї години. З них одна людина їхала до лікарні з пневмонією. Про це Суспільному розповіла чергова на блокпосту лікарка сімейної медицини Марина Божок.

На в’їздах до Хмельницького поліція зупиняє переважно автомобілі з реєстрацією в інших областях. Вибірково перевіряють автівки з хмельницькою реєстрацією, кажуть полісмени, але на камеру говорити відмовляються.

По 6 годин в день чергує на блокпосту завідувачка сімейної лабораторії, сімейний лікар Марина Божок. Каже, в її обов’язки входить вимірювання температури усім, хто їде в авто. Осіб з симптомами захворювання та підвищеною температурою вносять у списки із зазначенням даних пасажира та номеру телефону.

"Списки ми видруковуємо, подаємо в центр безпосередньо, і вже розсилаємо по всіх областях. Наразі 16 чоловік ми записали з підвищеною температурою, ознаки катаральної вірусної інфекції, але їх також потрібно спостерігати, тому що люди не завжди кажуть правду, є які доводять нам, що вони здорові, все добре, а коли починаєш розпитувати, одна жінка сьогодні була з ангіною, одна з пневмонією, але вона скерована в лікарню, вона наразі вже лягла."

Температуру Марина Божок вимірює безконтактним термометром, який бере з собою зі свого робочого місця з сімейної амбулаторії. Каже, його похибка може складати пів градуса.

"Це є медичні, вони є в вільному доступі, безконтактні, вони набагато зручніші і кращі, ніж контактні, тому що заразитися ними практично неможливо. Я на відстані 10 см можу спокійно ним вимірювати температуру. Ми на зміни їх змінюєм, дезінфікуємо, відставляємо, беремо наступний, і так ми ними працюємо."

Спільно з працівниками поліції та медиками на блокпостах працюють по два військовослужбовці служби охорони громадського порядку. Допомагають перевіряти осіб та проводять профілактичні бесіди, каже офіцер служби з охорони громадського порядку військової частини 3053 Сергій Карсон. Додає: працюють з 7-ї ранку до 19-ї вечора.

"В нічний час чергувань на даному етапі немає, за рішенням голови міської ради при потребі якщо буде збільшення захворюваності на території міста Хмельницького, блокпости будуть цілодобовими. Надаємо допомогу в спілкуванні з громадянами, в разі великого напливу людей та автомобілів, аби люди розуміли, що ці заходи проводяться не просто так, що людей спиняють для їхньої ж безпеки, та безпеки громадян міста Хмельницького."

Нагадаю, чотири блокпости з понеділка розгорнули навколо міста Хмельницького з Чернівецького, Житомирського, Вінницького та Тернопільського напрямків.

На початок