"Ще одна спроба привернути увагу до ситуації в Україні". Сидорчук розповів про значущість спарингу з "Боруссією" М

"Ще одна спроба привернути увагу до ситуації в Україні". Сидорчук розповів про значущість спарингу з "Боруссією" М

"Ще одна спроба привернути увагу до ситуації в Україні". Сидорчук розповів про значущість спарингу з "Боруссією" М
. AP

Український футболіст наголосив, що попри товариський характер поєдинку, команда підходитиме до нього досить серйозно.

Збірна України з футболу продовжує підготовку до матчу плей-оф відбору на чемпіонат світу-2022 проти Шотландії. Перед ним синьо-жовті запланували проведення товариських зустрічей.

Перший із таких матчів відбудеться у середу, 11 травня, проти "Боруссії" Менхенгладбах. І стане загалом першим для України за останні пів року - востаннє синьо-жовті грали поєдинок ще у листопаді 2021 року, коли боролися за потрапляння у плей-оф відбору.

Українці мали зіграти дебютний поєдинок у 2022 році ще у березні. Проте через повномасштабне вторгнення Росії в Україну перша офіційна гра синьо-жовтих відбудеться лише 1 червня.

Півзахисник Сергій Сидорчук, говорячи про товариський поєдинок проти "Боруссії" Менхенгладбах, звернув увагу на війну в Україні. І розповів, що через вторгнення Росії в Україну та воєнні події, за якими він слідкує, для нього навіть товариська гра не буде просто підготовчою.

"Перш за все, ми розпочали підготовку до Шотландії. Я вважаю, що це більш підготовчий матч, ніж виставковий. Але так само ми не забуваємо про те, що зараз відбувається в Україні. Буквально за кілька годин до прес-конференції я побачив світлини з "Азовсталі" з нашими пораненими військовими. Тому сказати, що це буде лише підготовчий поєдинок, у мене не виходить. Це буде ще одна спроба привернути увагу до тієї ситуації, яка зараз відбувається в Україні", - цитує слова Сидорчука офіційний сайт УАФ.

Крім того, Сидорчук розповів про мікроклімат у команді в умовах війни в Україні. І вважає, що всі футболісти збірної розуміють важливість ігор у плей-оф відборі, порівнявши потенційний успіх з законом про ленд-ліз, який 9 травня підписав президент США Джо Байден.

"Якщо чесно, ми не в найгірших умовах у плані життя. Якщо ви бачили те, що відбувається в Україні, а саме на сході, в Одесі… Ми того не відчуваємо, хоча на початку війни всі це пережили. У збірній ми не дискутуємо, в усіх приблизно одне й те саме на душі, у голові, у словах. Це не та пропаганда, яка йде з іншої сторони, тому що ми живемо на нашій землі, бачимо те, що відбувається, наживо, а не по телевізору. Тут не може бути жодної дискусії — в усіх одна, спільна думка".

"Що стосується гри із Шотландією, то всі хлопці розуміють, який тягар у них на плечах. Це може бути для всіх українців друга добра новина за останній час після ленд-лізу, підписаного США. Усі ми живемо цією грою й сподіваємося, що в нас усе вийде".

Що відомо

  • Збірна України зазнала першої втрати перед вирішальним матчем плей-оф відбору на ЧС-2022. Півзахисник Олексій Гуцуляк не зіграє через травму коліна.
  • Після поєдинку проти "Боруссії" Менхенгладбах у планах України товариська гра проти хорватської "Рієки".
  • У товариських матчах синьо-жовті гратимуть у спеціальній формі на підтримку України.
Читайте також: Збірна України з футболу представила особливу ігрову форму на товариські матчі: фото
На початок