Зірки спорту розповіли, чим займаються на карантині. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Зірки спорту розповіли, чим займаються на карантині. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Зірки спорту розповіли, чим займаються на карантині. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
.

Українські спортсмени Жан Беленюк, Ганна Різатдінова та В'ячеслав Кравцов розповіли Суспільному, як адаптувалися до нових умов на карантині, та дали поради вболівальникам.

Чемпіонка світу й олімпійська призерка з художньої гімнастики Ганна Різатдінова пригадала, що на початку карантину їй було дуже нелегко без звичної активності.

"Перший мій день на карантині був жахливим, тому що я взагалі не розуміла, що можна робити вдома. Але на другий-третій зрозуміла, що щось треба вигадувати. І зараз, якщо я тренуюсь, то роблю це з моїм малюком, Ромчиком. Наприклад, ми виконуємо вправи разом. Це дуже весело та енергійно. І вам раджу так робити. Або, наприклад, якщо розтягуюсь, то я це поєдную з вивченням мов.

Тож зараз у нас усіх з'явився час на те, на що його не вистачало раніше. Ми переглядаємо серіали улюблені, читаємо книжки, вивчаємо мови. Треба створити собі графік роботи на кожен день, тоді все буде гаразд. Залишайтесь вдома та бережіть себе. Будьте здорові", — сказала Різатдінова.

Капітан національної збірної з баскетболу В'ячеслав Кравцов, який виступає за клуб "НеоФенікс" й перебуває в Японії, вважає, що коли всі об'єднаються й сидітимуть удома, вірус зазнає нищівної поразки.

"Знаю, це нудно, всім нудно, всім важко, але треба це витримати, треба сидіти вдома, аби перемогти цей вірус.

На карантині дуже багато займаюсь спортом. Починаю із зарядки п’ятнадцяти- двадцятихвилинної, потім десь усередині дня проводжу повноцінне тренування: інтенсивне, на кардіо і все, що можна в домашніх умовах. Зараз ви можете знайти безліч відеотренувань на YouTube. Тому раджу вам також займатися. Звісно, читаю. Дякувати богу, з України привіз декілька книжок, і практично всіх їх "переміг". Тому читання теж допомагає побороти нудьгу... Англійську я знаю практично бездоганно, тому підтягую іспанську.

Знову ж таки, усім терпіння, сидіть удома. Якщо ми це всі разом зробимо, то у вірусу не буде шансів!" — каже ексгравець НБА.

Срібний призер Олімпійських ігор з греко-римської боротьби та народний депутат Жан Беленюк у карантині вбачає позитив — нарешті є час допомогти мамі з домашніми справами.

"На карантині не забуваю про заняття спортом, бігаю кроси, беру з собою собаку, виходжу. Намагаюся мінімально контактувати з незнайомими людьми, але все ж таки намагаюся тримати себе в належній формі. Читаю книжки. У мене велика бібліотека з книжок, які я ще маю прочитати. По-третє, допомагаю матері робити усі ті речі, на які не вистачало часу, зараз у мене цей час з’явився, намагаюся його з користю використовувати. І, по-четверте, вивчаю англійську мову. Всім привіт, носіть маски, намагайтеся не контактувати з незнайомими людьми і в принципі з людьми. Мийте руки, і все буде чудово!" — звернувся до українців борець.

На початок