У Сумах розпочали видачу продуктових наборів

У Сумах розпочали видачу продуктових наборів

У Сумах розпочали видачу продуктових наборів
. Суспільне Суми

5200 пакунків планують видати з 9 травня, ще 8 тисяч – на наступний тиждень. Така видача відбувається відповідно до Урядової постанови № 328 "Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами".

У Сумах розпочали видачу продуктових наборів
Суспільне Суми

Сумська школа №23 – один із трьох пунктів видачі продуктових наборів цього тижня. Отримати їх тут можуть члени багатодітних родин, внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у міському департаменті соцзахисту та опікуни недієздатних людей.

У кожному наборі передбачені чай-кава, олія, згущене молоко, м’ясні консерви, цукор, крупи, макарони та борошно. Такий продуктовий набір розрахований на одну особу.

Вага набору – близько 11 кг, він розфасований у два пакети. Закуплені продукти за гроші державного бюджету.

У Сумах розпочали видачу продуктових наборів
Суспільне Суми

"На багатодітну родину, оскільки зараз у нас фізично і практично за наявності, ми можемо видати обмежену кількість наборів багатодітним родинам. Ми видаємо по два набори на родину, то це чотири пакети. Внутрішньо переміщеним особам, дорослим, які особисто прийшли, ми можемо видати і чоловікові, і дружині по набору. На діток поки що ми не можемо видавати, але найближчим часом вони будуть видаватися. І на діток з інвалідністю видається на дитину. І це ж стосується опікунів повнолітніх недієздатних осіб, тобто на одну підопічну людину видаємо один набір", – розповідає Інна Спориш, секретар робочої групи з видачі продуктових наборів

Кілька наборів отримала мата трьох дітей Карина. Говорить, що саме у пакунках ще не бачила, але запаси на майбутнє робитиме.

"А раптом щось закінчиться у магазинах. У мене троє діток і я ніде не працюю, мені це хороша допомога", – каже Карина Аушева, багатодітна мати.

"Потрібна вона все-таки, я з батьком немічним переїхала, все-таки потрібно. Ми переїхали сюди, тут у сина двоє дітей. Ми ж не знаємо, як з роботою поки, з п'яти людей працює один, але поки працює, Слава Богу", – говорить Вікторія, харків’янка.

"Будемо користуватись, чого відкладати? Їсти ж не забереш його. Захочеться – з’їмо зараз. Дивлячись, що буде. Будемо розтягувати потрошку", – додає Марина, переселенка.

Видаватимуть набори цього тижня у Сумських школах № 7, 10 та 23 по п'ятницю, з 10.00 до 16.00. Якщо ж наборів не вистачить для цих категорій, складуть списки і додадуть, розповів заступник міського голови Станіслав Поляков. На наступний тиждень вже сформували вісім тисяч таких пакетів.

У Сумах розпочали видачу продуктових наборів
Суспільне Суми

"Ми будемо запускати таку категорію – люди з інвалідністю першої та другої групи. Додатково, поки будуть комплектуватися набори також уже прийшли готові одиниці товару, які повинні скомплектувати на цьому тижні. Їх також вивозимо на пункти видачі, будемо комплектувати і через тиждень плануємо запустити категорію – особи з інвалідністю третьої групи. Надалі, як будуть комплектування, будемо визначати категорії. У нас будуть такі категорії, які перебувають у центрі зайнятості, малозабезпечені і матері-одиначки", – пояснює Станіслав Поляков, заступник Сумського міського голови.

При цьому, говорить Станіслав Поляков, допомога яка надається – це стратегічний запас на місяць, який має бути в резерві у воєнний час. Загалом у Сумах планують видати 130 тисяч таких наборів, їх вистачить близько на 50% від зареєстрованого у громаді населення.

Читайте також

  • Понад 5 тисяч продуктових наборів планують роздати мешканцям Сум.
  • Гуманітарний вантаж та зустріч з волонтерами: Сергій Притула відвідав Сумщину.
  • Сумщина отримала гумдопомогу на понад 10 мільйонів гривень від Міжнародного фонду медичного співробітництва.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок