Понад 5 тисяч продуктових наборів планують роздати мешканцям Сум наступного тижня

Понад 5 тисяч продуктових наборів планують роздати мешканцям Сум наступного тижня

5200 продуктових наборів планують роздати мешканцям Сум наступного тижня. Така видача відбуватиметься відповідно до Урядової постанови № 328 "Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами” та розпорядження голови Сумської обласної військової адміністрації.

Закуплені продукти за гроші державного бюджету. Їх склад чітко регульований: це 2 кілограми круп, по кілограму цукру, макаронів та хлібобулочних виробів, 1 літр соняшникової олії, 2,5 кілограми консервів м’ясних, рибних чи бобових, молоко пастеризоване (5 л) або його замінник (згущене чи сухе молоко) (2 кг), та 200 грамів чаю або кави.

Понад 5 тисяч продуктових наборів планують роздати мешканцям Сум наступного тижня
Суспільне Суми

Постановою допускається відхилення ваги продуктів до 20%. Видаватимуть набори у Сумських школах № 7, 10 та 23 з вівторка, 10 травня з 10 до 16.

Станіслав Поляков, заступник Сумського міського голови зазначив: "Цей продуктовий набір, який повинен бути в резерві у громадян і використовуватися в особливих періодах, зрозуміло, що деякі люди може будуть його використовувати і раніше, в кожного окрема ситуація, але треба розуміти, що цей продуктовий набір видається разово і основна його мета - формування місячного запасу".

У Суми надійшла партія безплатних велосипедів для громад.

Загалом, поступово планується у Сумській громаді видати 130 тисяч таких наборів. Це перший етап видачі, розповіла директорка департаменту соціального захисту населення Тетяна Масік, тож поки першими набори видадуть багатодітним родинам, опікунам, під опікою яких перебувають повнолітні недієздатні особи; внутрішньо переміщеним особам, які з 24 лютого переїхали до Сумської міської тергромади та перебувають на обліку в департаменті соціального захисту населення.

"Для того, щоб отримати набір необхідно обов'язково мати паспорт, необхідно обов'язково мати довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, далі - документи, що підтверджують статус осіб, які мають в першу чергу отримати ці набори. Списки департаментом соцзахисту населення сформовані, вони будуть знаходитись на робочих місцях, тобто всі ці особи, які перебувають на обліку в департаменті", — говорить Тетяна Масік.

За словами Тетяни Масік, на наступному етапі, орієнтовно за тиждень, допомогу отримають сумчани інших пільгових категорій та решта мешканців громади, про що буде повідомлено пізніше.

Читайте також

  • У Суми прибули "Старлінки" від Ілона Маска.
  • "Готувалися розливати продукцію у відра". Як сумський молокозавод продовжив працювати під час війни.
  • У Сумах почали приймати заяви до 1-х класів.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок