У Рівному зіткнулись чотири авто, серед них вантажівка і маршрутка. Є травмовані

У Рівному зіткнулись чотири авто, серед них вантажівка і маршрутка. Є травмовані

Оновлено
У Рівному зіткнулись чотири авто, серед них вантажівка і маршрутка. Є травмовані
. Фото: ДСНС

У Рівному зранку у вівторок, 10 травня, сталась ДТП за участі чотирьох авто, зокрема, вантажівки та пасажирського автобуса. У Нацполіції повідомили, що кермувальник ваговоза був нетверезий.

Інцидент трапився близько 6:20 на перехресті вулиць Шухевича — Князя Володимира — Литовської. Як повідомила речниця Нацполіції області Марія Юстицька, зіткнулись вантажівка, маршрутка та два легковики.

У Рівному зіткнулись чотири авто, серед них вантажівка і маршрутка. Семеро травмованих
Фото: Нацполіція

"Водій вантажного автомобіля перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, "Драгер" показав 1,04 проміле", — каже речниця.

Більше подробиць аварії та звідки травмовані у поліції пообіцяли повідомити пізніше. Рух на цій ділянці станом на 8:30 ускладнений. Слідчі встановлюють обставини зіткнення.

У Рівному зіткнулись чотири авто, серед них вантажівка і маршрутка. Семеро травмованих
Фото: ДСНС

У пресслужбі ДСНС уточнили, що вантажівка перевозила балони з пропаном.

У пресслужбі екстреної меддопомоги уточнили, що на виклик виїхало п’ять бригад швидкої допомоги, загалом травмованих людей на місці було семеро. Після надання меддопомоги шістьох із них ушпиталили у задовільному стані або стані середньої тяжкості. Ще одна людина від госпіталізації відмовилась.

ДОПОВНЕНО 12:30

У пресслужбі поліції станом на 12:27 уточнили, що в аварії травмувалося п’ятеро людей.

"Попередньо встановлено, що водій автомобіля Renault Magnum — 55-річний житель Запоріжжя, допустив зіткнення із пасажирським мікроавтобусом Mercedes-Benz під керуванням 63-річного жителя Рівненського району. Від удару Mercedes по інерції зіткнувся з Ford Courier, яким керував 41-річний уродженець Харкова та автомобілем Dacia під керуванням 30-річної жінки", — коментує Марія Юстицька.

За даними поліції, у мікроавтобусі, який віз працівників пошти на роботу, було орієнтовно 12 людей. П’ятьох травмованих доставили у лікарню, трьох, після надання допомоги, відпустили.

Марія Юстицька зазначила, що вирішується питання про правову кваліфікацію події, а також затримання водія вантажівки, який був за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Суспільне також поспілкувалось з водіями фургона та мікроавтобуса.

“Всі машини стояли, звідти рухалися всі туди. Дві машини туди. Моя перша стояла, бус стояв за мною, і дівчина стояла на поворот направо. І все: секунда і удар, машини розкидало, поліція, швидка. Він вийшов, спочатку ніби як в шоці, а потім вже слідчі “продули”, а в нього проміле багато. Вибачався тільки, більше нічого. Ми, як люди, його вибачаємо, а як далі буде...”, — сказав водій фургона Едуард Якушевський.

Натомість кермувальник мікроавтобуса уточнив, що його від удару відкинуло.

“Я приїхав, на світлофорі став, переді мною цей маленький “черевичок”. Я стояв і тут такий удар, кинуло назад, почало нести, думаю, щоб не перекинуло. Я ще вдарив цього "Форда" цією стороною, а тою, напевно, зачепив "Дачію", — зазначив кермувальник мікроавтобуса Михайло Якимчук.

ДОПОВНЕНО 17:20

Правоохоронці затримали кермувальника вантажівки, який спричинив ДТП у Рівному. Слідчі перевіряють законність дій підприємства, яке допустило перевезення балонів із пропаном водієм у стані алкогольного сп’яніння, повідомили у прокуратурі області.

Читайте також

  • 3 травня на Рівненщині зіткнулись бус, бензовоз та пасажирський автобус. Загинули 26 людей, 12 травмувались. Це наймасштабніша за кількістю жертв ДТП в області.
  • Перший заступник начальника патрульної поліції України Олексій Білошицький у коментарі Суспільному зазначив, що загалом стан дотримання правил на дорогах погіршився. Він висловив припущення, що частина водіїв сприймає війну як причину скасування ПДР, хоча це не так і призводить до фатальних наслідків.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок