Зайцева працює, Дронов — ні: як живуть засуджені за смертельну ДТП після вторгнення Росії

Зайцева працює, Дронов — ні: як живуть засуджені за смертельну ДТП після вторгнення Росії

Зайцева працює, Дронов — ні: як живуть засуджені за смертельну ДТП після вторгнення Росії
. Олена Зайцева та Геннадій Дронов. Фото: mediaport.ua

Засуджені до 10 років ув’язнення за смертельну ДТП у Харкові Олена Зайцева та Геннадій Дронов продовжують відбувати покарання.

Про це у відповідь на запит Суспільного повідомили в департаменті з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України.

Зайцева продовжує відбувати покарання у Покровському виправному центрі в Дніпропетровській області, Дронов — у Крюківській виправній колонії в Полтавській області.

"Працевикористання засуджених установи, в тому числі і засудженого Дронова Г. О., здійснюється згідно укладених договорів на семи контрагентських об’єктах, в тому числі і на філії "Полтавська №29" ДП "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№115)", — сказано в відповіді.

Дронов працював підсобним робітником на ТОВ "Бетон-Супер", однак з 24 лютого 2022 року, після введення в Україні воєнного стану, засуджених на роботу не виводять.

Зайцева працює вишивальницею на дільниці з виготовлення сувенірної продукції.

"На виконання вироку суду здійснюється відрахування коштів із заробітної плати засудженої Зайцевої О. О. за наявними виконавчими документами з метою погашення заборгованості перед потерпілими", — сказано у відповіді.

Що відомо

  • Аварія за участі Зайцевої та Дронова сталася у жовтні 2017 року. На перехресті Сумської та Мечникова зіткнулися Volksvagen Touareg та Lexus. Останній викинуло на тротуар, п'ятеро людей померли на місці, ще одна дівчина — у лікарні. Ще шестеро людей отримали травми. Як встановило слідство, водійка Lexus Олена Зайцева виїхала на перехрестя на червоне світло. Водій Volkswagen Геннадій Дронов — рушив на жовтий сигнал світлофору. Обох водіїв засудили до 10 років позбавлення волі. За рік ув’язнення ані Дронов, ані Зайцева не компенсували завдану потерпілим шкоду. У червні 2020 року Зайцева почала виплачувати двом потерпілим незначні суми. Зайцева та Дронов після 5 років ув’язнення, у 2024 році, зможуть претендувати на умовно-дострокове звільнення.

Читайте також

В яких умовах відбуває покарання Олена Зайцева в Покровському виправному центрі № 79

На початок