Україна завоювала шість медалей за шостий день Дефлімпіади та перетнула рекордну позначку в 30 золотих нагород

Україна завоювала шість медалей за шостий день Дефлімпіади та перетнула рекордну позначку в 30 золотих нагород

Україна завоювала шість медалей за шостий день Дефлімпіади та перетнула рекордну позначку в 30 золотих нагород
. paralympic.org.ua

Команда очолює медальний залік із 64 нагородами.

Збірна України продовжує лідирувати на Дефлімпіаді-2021 – мультиспортивних іграх серед людей із порушенням слуху, що тривають у бразильському Кашіас-ду-Сулі. За шостий день змагань "синьо-жовті" здобули шість медалей у трьох видах спорту: по дві золоті, срібні та бронзові.

Таким чином Україна перетнула позначку в 30 золотих медалей, покращивши національний рекорд до 31 нагороди. Зокрема, команда завоювала титул у спортивному орієнтуванні, де стала найкращою в змішаній естафеті у спринті.

Також на "бронзову" сходинку в кульовій стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10 метрів піднялася українська мікст-пара Олександра Костика та Віолети Ликової.

Найбільше медалей за шостий день Україна виборола в плаванні, де має ще чотири нагороди: одне "золото", два "срібла" та одну "бронзу". Причому на дистанції 200 метрів брасом на п'єдестал піднялися одразу двоє українців: Олексій Коломієць посів перше місце, а Владислав Гриценко – друге. З "бронзою" завершила змагання з плавання комплексним стилем на 400 м Аніта Махник. А жіноча команда стала віцечемпіонкою в естафеті 4х100 м комплексом.

Читайте також: Збірна України встановила рекорд за кількістю золотих медалей на Дефлімпіаді ще до екватора змагань

Усі медалі України за шостий день Дефлімпіади-2021

  • "Золото": Яна Мельник, Дмитро Левін, Дмитро Плахотнік та Ганна Андросович (спортивне орієнтування, спринт, мікст), Олексій Коломієць (плавання, 200 м, брас).
  • "Срібло": Владислав Гриценко (плавання, 200 м, брас), Валерія Верниба, Ірина Терещенко, Аніта Махник та Дар’я Тарасенко (плавання, естафета 4х100 м, комплекс).
  • "Бронза": Олександр Костик та Віолета Ликова (кульова стрільба, пневматична гвинтівка, 10 м, мікст), Аніта Махник (плавання, 400 м, комплекс).

Медальний залік Дефлімпіади-2021 (після шести змагальних днів)

За шість днів Дефлімпіади-2021 медалі виграли спортсмени з 32 країн, а Україна залишається абсолютною лідеркою змагань: і за кількістю нагород (64), і за місцем у заліку. На рахунку української команди – 31 золота, 15 срібних і 18 бронзових медалей.

Крім України, вісім країн здобули більше десяти медалей на турнірі. Найближчою переслідувачкою українців у медальному заліку є збірна США, яка виграла 29 нагород, 12 із яких золоті.

  • Топ-5 медального заліку
  1. Україна – 31+15+18 (64)
  2. США – 12+3+14 (29)
  3. Японія – 9+6+6 (21)
  4. Іран – 8+6+8 (22)
  5. Франція – 4+1+4 (9)
Читайте також: Україна здобула 12 медалей за п'ятий день Дефлімпіади. Усього у збірної 58 нагород та перше місце в медальному заліку

Що відомо

  • Дефлімпіада-2021 триває з 1 до 15 травня 2022 року. Усього на змаганнях розігрується 209 комплектів нагород.
  • Перша Дефлімпіда відбулася 1924 року. Україна дебютувала в 1993 році в Софії, Болгарія, тож Ігри в Кашіас-ду-Сулі для неї восьмі.
  • На останніх трьох Дефлімпіадах Україна незмінно фінішувала другою в медальному заліку, єдине перше місце за цим показником – у 2005 році.
  • До змагань на Дефлімпіаді-2021 не допущені Росія та Білорусь через повномасштабне вторгнення в Україну.
Читайте також: Вторгнення Росії в Україну, день 74. Текстовий онлайн
На початок