Військові РФ планують повернути Херсонській області герб часів російської імперії — омбудсменка Денісова

Військові РФ планують повернути Херсонській області герб часів російської імперії — омбудсменка Денісова

Військові РФ планують повернути Херсонській області герб часів російської імперії — омбудсменка Денісова
. Фото: УНІАН

Військові РФ планують повернути Херсонській області герб часів російської імперії та заявляють про отримання жителями Херсонщини російського громадянства.

Про це на сторінці у Facebook повідомила омбудсменка Людмила Денісова.

"Для "максимальної інтеграції" до складу РФ, окупанти планують повернути Херсонській області герб часів перебування регіону у складі російської імперії та надати її мешканцям право на отримання російського громадянства. Крім того, на захоплених землях загарбники намагаються запровадити розрахунки у рублях, а також відновити залізничне сполучення з тимчасово окупованим Кримом. Незгодних з "прискореною інтеграцією" жителів Херсонщини росіяни катують у підвалах", - написала Денісова.

За її словами, у Херсоні, селищі Новоолексіївка, місті Генічеську окупаційні «адміністрації» або військові рф складають списки активістів, які брали участь у громадянській блокаді Криму у 2015 році, або тих, хто служив в АТО.

"До них приходять додому та забирають під дулами автоматів. Наразі 500 осіб перебувають у катівнях, облаштованих рашистами в Херсонській області та піддаються жорстоким тортурам з боку окупантів. Такі дії російських загарбників на тимчасово окупованих територіях – це воєнний злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни", - пише омбудсменка.

Денісова звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини в Україні.

Що відомо:

  • 24 лютого війська РФ перетнули кордон України і розпочали масштабне вторгнення. На Херсонщині кілька днів йшли бої. 1 березня війська окупантів зайшли в Херсон.
  • 24 лютого головну споруду Північно-Кримського каналу та Каховську ГЕС на території Херсонської області захопили окупанти. Каховка, Таврійськ та Нова Каховка з першого дня війни опинились в тимчасовій окупації.
  • Російські військові та їхні посіпаки намагаються створити систему обласних департаментів, використовуючи приміщення та ресурси комунальних підприємств Херсонської обласної ради.
  • 25 квітня у Херсоні російські військові захопили будівлю міської ради. 26 квітня під час наради вони представили свою владу. Головою обласної адміністрації призначили Володимира Сальдо, очільником міської адміністрації - Олександра Кобця.

Читайте також

  • Росіяни заявляють, що на Херсонщині назавжди. Жителі регіону переконані - цього не станеться
  • "Не змогли організувати". Херсонський політолог розповів чому колаборанти у Херсоні розганяють фейк про "референдум"

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок