Авіаудари на Донеччині та знищений музей на Харківщині: як минула ніч у регіонах

Авіаудари на Донеччині та знищений музей на Харківщині: як минула ніч у регіонах

Авіаудари на Донеччині та знищений музей на Харківщині: як минула ніч у регіонах
. Фото: Макс Лєвін

Ніч на 7 травня у більшості областей України минула відносно спокійно, проте РФ завдавала артилерійські та авіаційні удари на півдні й сході, а також вдарила ракетами по Миколаївщині.

Про це повідомляють обласні військові адміністрації.

На Харківщині вночі через обстріл села Сковородинівка знищений музей Григорія Сковороди, одна людина постраждала. Також росіяни обстріляли Богодухів та околиці Харкова, постраждалих немає. На Ізюмському напрямку тривають бої.

На Луганщині зафіксовано 24 обстріли за добу. Найбільше пошкоджень в Гірській, Попаснянській громадах та Сєвєродонецьку. Пошкоджено 36 житлових будинків. Деталі щодо постраждалих та масштабів руйнувань наразі уточнюються. Також росіяни обстріляли сєвєродонецький хімзавод "Азот", цього разу без критичних наслідків.

У Донецькій області зранку 7 травня російська авіація обстріляла смт Малотаранівка, м. Дружківка та м. Костянтинівка. Багато пошкоджень, загибла одна людина. Близько п’ятої ранку стався авіаобстріл Бахмута — пошкоджено приміщення одного із заводів, за попередньою інформацією, загинуло дві людини. Також зруйновано 2 приватні житлові будинки, пошкоджено 11 житлових будинків. Під завалами одного з будинків виявлений один загиблий, пошуки тривають.

Ситуація на Херсонщині залишається складною, на території області лунають вибухи та обстріли. Росіяни продовжують бойові дії та мародерства. В окупованих селах зберігається стабільно критична ситуація. На площі біля будівлі обласної державної адміністрації монтують сцену до 9 травня.

На Миколаївщині 6 травня після обіду РФ завдала п’ять ракетних ударів, також застосувала системи залпового вогню "Смерч". Решта ракетних ударів вдарили по двох інфраструктурних об'єктах у Костянтинівській громаді Миколаївського району та поблизу аеропорту. Внаслідок обстрілів виникло чотири пожежі. Дані про постраждалих уточнюються.

У решті областей України: на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській областях, Запорізькій, Вінницькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій областях, на Дніпропетровщині, Житомирщині, Кіровоградщині, Черкащині, Полтавщині, Сумщині, Київщині та Чернігівщині, ніч минула відносно спокійно.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 73. Текстовий онлайн

The Economist: економіка Росії "знову стоїть на ногах" попри санкції. Чому

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок