У Суми прибули "Старлінки" від Ілона Маска

У Суми прибули "Старлінки" від Ілона Маска

У Суми прибули "Старлінки" від Ілона Маска
. Ілюстративне фото: Суспільне Суми

16 інтернет-терміналів "Старлінк" вже в Сумах. Доставили їх за програмою "USAID-Україна". Тепер вони будуть надавати інтернет у восьми територіальних громадах Сумського району і восьми комунальних підприємствах та установах обласного центру.

"Він працює від супутника, антена зв’язується з супутником, налаштовує зв'язок і видає інтернет. Ми тільки що перевіряли, можливо більше буде давати. В дворі, ось внизу, двісті мегабітів давав відразу. Нічого не робили – просто поставили отак як отут", – говорить Сергій Дригус, системний адміністратор Сумської міської ради.

Президент ФК "Суми" Геннадій Дем’яненко відповідав за те, аби "Старлінки" прибули цілими зі Львова до Сум.

"Там, де зберігалась ця партія, коли їх п’ять тисяч зайшло, – в те місце ракетою влучили. І вивозили їх за шпигунською програмою всю цю історію. Не так просто їх були в Суми доставити, – каже Геннадій Дем’яненко, президент ФК "Суми".

У Суми прибули "Старлінки" від Ілона Макса
Суспільне Суми

Працюватимуть "Старлінки" у восьми громадах Сумського району.

"Питання зв’язку сьогодні актуальне. Не тільки в нашому окрузі, а і в усій громаді, і в усьому світі. Тому, ми розуміємо, що ці "Старлінки", які нам сьогодні надають, це можливість в разі відсутності інтернету підтримувати зв'язок і з громадою, і з іншими представниками адміністрації", – говорить Олена Сітало, староста Великочернеччинського старостинського округу.

"В першу чергу, це можливість зв’язку зі світом. В разі необхідності, якщо буде така потреба, зв’язатися з колегами, зв’язатися зі світом, передати важливу інформацію. Це дуже суттєво і, я вважаю, необхідна, важлива справа", – додає Микола Саченко, староста Піщанського старостинського округу.

Крім старостатів у районі, працюватимуть термінали й на комунальних підприємствах і установах міста. Надалі Суми матимуть змогу отримати ще п’ять таких систем.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок