Юлія Джима готуватиметься до сезону 2022/23 разом з іншими біатлоністками команди "А"

Юлія Джима готуватиметься до сезону 2022/23 разом з іншими біатлоністками команди "А"

Ексклюзивно
Юлія Джима готуватиметься до сезону 2022/23 разом з іншими біатлоністками команди "А"
. Biathlon.com.ua

З 2015 року лідерка збірна України займалася з тренером Урошем Велепцем.

Лідерка збірної України з біатлону Юлія Джима готуватиметься разом з іншими біатлоністками команди "А" до сезону 2022/23. Про це повідомив новий головний тренер жіночої команди Олександр Кравченко у коментарі Суспільне Спорт.

Юлія Джима упродовж семи років готувалася до біатлонних сезонів разом із колишнім тренером збірної України Урошем Велепцем. Причому у період з 2018 по 2021 роки Джима тренувалася окремо від інших біатлоністок команди "А".

Читайте також: "Дуже важко піти". Урош Велепець – про причину переходу з України в Німеччину та післявоєнний біатлон в Україні

У квітні Велепець оголосив про продовження кар'єри у збірній Німеччині. Хоча й запропонував Джимі продовжити сумісну підготовку у разі, якщо вона продовжуватиме кар'єру.

"Чи будемо й далі працювати разом? Треба в неї запитати, чи будемо продовжувати. Треба поспілкуватись, подивитись, які є подальші варіанти співпраці в цьому сезоні. Якщо буде можливість і бажання, то, авжеж, я за те, щоб з нею і надалі працювати. Потрібна мотивація. Потрібно говорити про це, ми цього ще не робили. Я буду вдома за два дні, будемо зідзвонюватись", - говорив Велепець в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт.

Джима опинилася у складі команди "А" збірної України на сезон 2022/23. І, за словами Кравченка, готуватиметься до сезону з іншими біатлоністками.

"Юля Джима буде працювати з нами в команді. Ми з нею розмовляли, вона погодилась. Розмовляв також із Оленою Білосюк, планую особисто зв’язуватись із Іриною Варвинець (Петренко), Юлею Журавок, Настею Меркушиною, Дар’єю Блашко щодо роботи в команді", - розповів Кравченко.

Після Олімпіади-2018 Джима тричі фінішувала у топ-3 в особистих гонках етапів Кубка світу - "срібло" в індивідуальній гонці (Естерсунд, 2019 рік, Антгольц, 2021 рік), а також у спринті (Нове-Место, 2021 рік). Увесь цей час вона індивідуально займалася разом з Велепцем.

Що відомо

  • Урош Велепець тренував збірну України з біатлону у період з 2014 по 2018, а також з 2021 по 2022 роки.
  • На рівні етапів Кубка світу Джима змагається з 2011 року. І виступила на трьох Олімпіадах: у 2014, 2018 та 2022 роках.
  • На Олімпіаді-2022 Джима виступила в усіх гонках (три фініші у топ-10). Найкращий результат сезону - сьоме місце в масстарті у Пекіні.
На початок