Щоб був власний простір: у Черкасах шукають житло багатодітним переселенцям

Щоб був власний простір: у Черкасах шукають житло багатодітним переселенцям

Щоб був власний простір: у Черкасах шукають житло багатодітним переселенцям
. Суспільне Черкаси

У Черкасах шукають житло для чотирьох родин, які приїхали з окупованих територій України. Нині вони мешкають у одному із центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, але постійно там знаходитися не можуть, розповіла Суспільному виконувачка обов’язків директора центру Лідія Здоренко.

Житло для родин переселенців нині активно шукають працівники центру. Для цього по всіх громадах розіслали прохання надати тимчасове помешкання для них.

"Родини багатодітні, з маленькими дітками. Тому потрібно, щоб була і вода, і світло, і газ. Людям якось треба пережити цей час, бо вони не знають, коли повернуться додому", – розповіла Лідія Здоренко.

У Анастасії Сікало – п’ятеро дітей. Ще місяць тому, за словами жінки, вони гралися іграшками у бомбосховищі під звуки обстрілів.

переселенці
Суспільне Черкаси

"Їхати треба було хоч кудись. Ми сиділи у підвалі і тільки вийшли звідти, як туди потрапив снаряд. Ми просто взяли і поїхали, без документів, без нічого", – розповіла жінка.

У центрі соціально-психологічної реабілітації для менших дітей організовують заняття, а старших прилаштували в одну зі шкіл Черкас. Вони навчаються онлайн, зазначив Олександр Сікало.

"То карантин був, то війна почалася, то ми так майже і не навчалися", – пояснив він.

переселенці
Суспільне Черкаси

Перших переселенців у закладі почали приймати з 16 березня. Нині там живуть чотири родини. Усі вони багатодітні, розповіла виконувачка обов’язків директора центру Лідія Здоренко:

"Троє, четверо, п’ятеро дітей у кожній. Це родини зі сходу України – з Лисичанська, Слов’янська та з Конотопу Сумської області".

Центр є транзитним для людей із територій, де тривають бойові дії. Постійно проживати вони там не можуть, а винаймати житло – не по кишені, розповіла Анастасія Сікало:

"Хотілося б переїхати, але це дуже дорого. Хочеться, щоб по мінімуму були умови для дітей. І найголовніше – аби було тихо і спокійно".

переселенці
Суспільне Черкаси

Марина Бесараб – одна з перших, хто з трьома дітьми оселився в центрі. Зі слів жінки, в закладі добре, але те хочеться мати власний простір:

"Наприклад, хатинку в селі. Мені якби ближче до села".

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок