Шістдесят сьомий день війни. Хроніка подій в Одеській області

Шістдесят сьомий день війни. Хроніка подій в Одеській області

Шістдесят сьомий день війни. Хроніка подій в Одеській області
. Фото: mil.in.ua

Ніч з 30 квітня на 1 травня в Одесі та області пройшла спокійно. Про події в Одеській області під час війни читайте у хроніці Суспільного.

18:56. Табличку з пам’ятника "Слава російської зброї" в Одесі прибрали – начальник ОВА Максим Марченко.

17:45. В Одесі на вулиці Жуковського працює гуманітарний цент, куди приходять вимушені переселенці. За день тут обслуговують 400 людей.

16:23. На 79 році життя помер Заслужений лікар України, лікар вищої категорії з акушерства і гінекології та очільник Пологового будинку №5 м. Одеси з 1988 по 2019 рр. Віталій Гордєєв.

15:47. Через провокації жителі Придністров'я виїжджають у бік Молдови та в Одеську область.

14:22. Вихованиці Одеського дитячого будинку-інтернату для дівчаток з інвалідністю шиють балаклави та прапори. Головні убори носять понад 500 бійців різних батальйонів тероборони, а близько 200 прапорів зараз в різних куточках України.

13:20. Близько 35-40 тисяч українських моряків позбавлені можливості перетинати кордон під час війни та не можуть працювати, ризикуючи втратити контракти. При цьому їх робочі місця можуть зайняти росіяни.

12:31. В СБУ заявили, що знешкодили російську ДРГ, яка планувала збити над територією Росії чи Білорусі пасажирський літак та звинуватити в цьому Україну та її партнерів.

Їхню діяльність координував росіянин Олександр Тютерев, який є кадровим співробітником головного управління генштабу збройних сил РФ та має позивний "Морпех". Встановлено, що раніше він брав участь в організації серії терактів в Одеській області, за що перебуває у розшуку.

10:25. Тетяна Романенко – футболістка збірної України, що народилась і розпочала кар'єру в Одесі, але зараз виступає за французький "Реймс". Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну футболістка вирішила відмовитись від російської мови та зайнялась волонтерством.

10:04. Над Одесою ППО збила російський безпілотник.

9:58. За попередньою інформацією, в Одесі спрацювала ППО – заявив речник Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.

9:39. В Одесі пролунав вибух

7:38. Українські війська 30 квітня атакували російські позиції на острові Зміїний, що в Одеській області. За даними ОК "Південь", розбито 3 зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", а також машину зв’язку – серверну із телекомунікаційним обладнанням. Вбито 42 російських військових.

00:37. На Одещині зупинили розголос диверсійної інформації про нібито звернення мешканців невизнаного Придністров’я до президента РФ Путіна з проханням про захист від нападу ЗСУ – офіцер ОК "Південь" Владислав Назаров. Така публікація мала з’явитись у газеті "Приднестровье" від 2 травня 2022 року.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок