Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 65-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 65-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 65-й
. Зруйнований будинок внаслідок ракетного удару 28 квітня. Фото Суспільне Запоріжжя

Вранці 24 лютого Збройні сили Росії почали повномасштабний наступ на Україну, обстрілюючи військову та цивільну інфраструктуру, а також житлові будинки. Український спротив триває шістдесят п'яту добу. Суспільне Запоріжжя слідкує за розвитком подій в регіоні.

29 квітня — 20:40

У Запорізькій ОВА повідомили, що в неділю буде змінено час комендантської години. 1 травня вона розпочнеться о 17:00 та триватиме до 05:00 2 травня.

29 квітня — 19:30

За фактом викрадення окупантами двох волонтерів із Великобританії, розпочате розслідування повідомили в Офісі Генерального прокурора.

"За даними слідства, 25 квітня 2022 року військовослужбовці збройних сил РФ викрали двох волонтерів із Великобританії, які були залучені в організації та забезпеченні евакуаційних коридорів на території Запорізької області. Наразі їх місце знаходження невідомо".

29 квітня — 18:40

28 квітня російські військовослужбовці обстріляли селища на території Комишуваської та Гуляйпільської територіальних громад повідомив речник Запорізької ОВА Іван Арєф'єв.

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 65-й
Наслідки обстрілів двох громад на Запоріжжі. Фото: Запорізька ОВА

Попередньо відомо про загиблу від осколкових поранень жінку. За фактом обстрілів розпочато кримінальне впровадження. Також обстрілами пошкоджені житлові будинки місцевих мешканців та цивільна інфраструктура.

29 квітня — 18:20

27 квітня російські військові обстріляли житлові будинки у Пологівському районі Запорізької області. Внаслідок мінометного обстрілу отримала поранення 59-річна жителька Оріхова, поблизу якої розірвався снаряд. Сьогодні її доставити до медичного закладу з тяжкими травмами голови. За фактом обстрілу розпочато кримінальне провадження повідомив речник Запорізької ОВА Іван Арєф'єв.

29 квітня — 17:00

Російські збройні сили, що окупували Маріуполь, перекидають бойові підрозділи на схід Запорізької області. Цю інформацію підтвердив очільник обласної військової адміністрації Олександр Старух.

За його словами, було прогнозовано, що завершивши основні завдання щодо осади та штурму Маріуполя, російські сили будуть кинуті на оточення українського угрупування в зоні ООС.

29 квітня — 15:00

Британська волонтерська організація Presidium Network заявляє, що на їхню думку, двох громадян Великобританії викрали на тимчасово окупованій території Запорізької області. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на Домініка Бірна, співзасновника та головного операційного директора Presidium Network. За його словами, остання інформація про громадян Великобританії, які виконували волонтерську місію, надходила у понеділок, 25 квітня.

29 квітня — 13:10

В місті Оріхів Пологівського району росіяни здійснили артобстріл, внаслідок чого пошкодили 3-х поверховий будинок. В одній з квартир виявили двох загиблих 1944 та 1947 р.н. Також, було зруйновано два приватних будинки. Про це повідомив речник командування Сил оборони Запорізького краю Руслан Ткачук.

29 квітня — 12:51

У Бердянську виплатили 95% пенсій за березень. Про це повідомляють у телеграм-каналі Бердянського виконкому. Наразі розв'язують питання виплати пенсій за квітень і решти пенсій за березень.

Також зазначається, що рівень виплати пенсій по Бердянському району складає близько 25%.

29 квітня — 10:00

Минулої доби внаслідок обстрілів російськими військовими виникло три пожежі на території приватних домоволодінь в Оріхові. 29 квітня о 00:20 надійшло повідомлення, що внаслідок обстрілу горять ще чотири житлові будинки повідомили в ДСНС Запорізької області.

29 квітня — 09:50

Протягом минулої доби українські захисники на Запорізькому напрямку знищили 12 російських військовослужбовців (7 поранено), вісім танків, три бойових броньованих машини (одну БМП захопили), два БПЛА "Орлан -10", дві одиниці автомобільної техніки.

29 квітня — 09:45

Російські військові не полишають спроб наступу в східних районах області, намагаючись прорвати український захист повідомляє речник Сил оборони на Запорізькому напрямку Руслан Ткачук.

У напрямку м. Гуляйполе та населених пунктів району на кордоні з Донецькою областю тривають постійні бойові дії.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 64-й

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок