Британська організація заявила про викрадення росіянами волонтерів на Запоріжжі

Британська організація заявила про викрадення росіянами волонтерів на Запоріжжі

Оновлено
Британська організація заявила про викрадення росіянами волонтерів на Запоріжжі
.

Британська волонтерська організація Presidium Network заявляє, що на їхню думку, двох громадян Великобританії викрали на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на Домініка Бірна, співзасновника та головного операційного директора Presidium Network.

За його словами, остання інформація про громадян Великобританії, які виконували волонтерську місію, надходила у понеділок, 25 квітня.

Бірн повідомив, що чоловіків викрали при спробі провести самостійну евакуацію родини із міста Дніпрорудне Запорізької області. Родину, яку волонтери намагалися евакуювати, допитали щодо "британських шпигунів" російські військові. Пізніше родині вдалося евакуюватися у Польщу.

За словами Домініка Бірна, зниклі волонтери — це Пол Юрі та Ділан Хілі. Вони діяли самостійно у зоні бойових дій і не були пов'язані з жодною групою допомоги.

Росія не визнала факт викрадення.

За фактом викрадення окупантами двох волонтерів із Великобританії, розпочате розслідування повідомили в Офісі Генерального прокурора.

"За даними слідства, 25 квітня 2022 року військовослужбовці збройних сил РФ викрали двох волонтерів із Великобританії, які були залучені в організації та забезпеченні евакуаційних коридорів на території Запорізької області. Наразі їх місце знаходження невідомо", йдеться в повідомленні установи.

Читайте також: На Запоріжжі викрали голову Софіївської сільської ради

Волонтера, який хотів евакуювати людей з Маріуполя, на дві доби полонили росіяни

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок