Грошові виплати переселенцям: хто отримає кошти в першу чергу

Грошові виплати переселенцям: хто отримає кошти в першу чергу

Грошові виплати переселенцям: хто отримає кошти в першу чергу
. фото: .informator.ua

Мінреінтеграції затвердило оновлений перелік громад, на основі якого з 1 травня внутрішньо переміщеним особам будуть здійснюватися виплати по 2000-3000 гривень. Перелік не є фіксованим документом, він регулярно оновлюється.

Про це повідомляє пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Наголошуємо, що громади Донецької та Луганської областей перебувають у даному переліку у повному складі. Тобто, з 1 травня усі внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у цих громадах, гарантовано отримають грошову допомогу від держави",– ідеться в повідомленні.

Станом на 27.04 до переліку ввійшли 8 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (2 громади), Херсонської (49 громад), Харківської (51 громада), Миколаївської (4 громади), Донецької (66 громад — усі), Луганської (37 громад — усі), Одеської (1 громада) та Запорізької (49 громад) областей.

Перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Є три критерії, на які при цьому спираються:

  • території, що є тимчасово окупованими;
  • території, що знаходяться в оточенні (блокуванні);
  • території, на яких ведуться активні бойові дії.

Що відомо

  • За березень і квітень всі внутрішні переселенці зможуть отримати допомогу розміром 2000 гривень, допомога на дітей та для осіб з інвалідністю становитиме 3000 гривень.
  • З травня буде визначено конкретний перелік територіальних громад, де тривають активні бойові дії й людям небезпечно повертатися до своїх місць проживання. Громадянам, які перемістилися із цих населених пунктів, будуть продовжені виплати
  • Уряд спільно з Організацією Об’єднаних Націй запустив ще дві програми виплат для вимушених переселенців. Вимушені переселенці, які потребують додаткового захисту, отримуватимуть по 2200 грн кожен місяць на кожного члена родини.
  • Мінцифра запустила гарячу лінію для консультацій щодо виплат ВПО та допомоги безробітним.
Війна. Усі останні новини

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок