У Рівному дітям-переселенцям влаштували свято футболу на Авангарді

У Рівному дітям-переселенцям влаштували свято футболу на Авангарді

У Рівному дітям-переселенцям влаштували свято футболу на Авангарді
. Фото: Суспільне Рівне

На стадіоні Авангард у Рівному дітям-переселенцям 27 квітня влаштували свято. Їм подарували м’ячі, фірмові рюкзаки та сувенірну продукцію. Захід влаштували, аби відволікти їх від війни та дати змогу приєднатися до дитячо-юнацької спортивної школи з футболу.

Свято "Моя єдина Україна" організували за підтримки Української асоціації футболу та рівненського клубу "Верес".

"В нас є важлива мета – підтримати наших діток, які виїхали зі своїх міст. Війна для них кожен день продовжується і нам важливо буде після нашої перемоги з цими дітками відпрацьовувати їх повернення до нормального життя. Саме футбол буде однією із головних можливостей дати дітям позитивні емоції", – розповідає Андрій Павелко.

Батькам, які вимушено переселилися на Рівненщину, запропонували віддати своїх дітей до дитячо-юнацької спортивної школи з футболу.

"Ми таку акцію підтримали, щоб заохотити, залучити, показати, що в нас є клуб в Рівному, щоб вони також знали, що можна дітей відправити на футбольну секцію. А для нас це можливість виховати футболістів, які зможуть допомогти клубу в майбутньому", – каже президент футбольного клубу "Верес" Іван Надєїн.

Дітям подарували футбольні м'ячі, фірмові рюкзаки та сувеніри.

У Рівному дітям-переселенцям влаштували футбольне свято
Фото: Суспільне Рівне

"25 дітей обрали на цей захід, це символічно, бо Україна має 25 регіонів. Це одноденна акція для цих дітей, але вони вже просять, щоб наступної середи ми також щось зробили. Будемо думати, щось зробимо, придумаємо", – розповідає вболівальник Дмитро Чак.

На захід завітав Данило – житель Лисичанська.

"Задоволений, я дуже радий і дуже люблю грати у футбол. Хочу грати професійно", – каже хлопець.

Що стосується самого стадіону Авангард, який з 2019 року на реконструкції, то, як зазначив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, процес продовжиться після перемоги.

"Розуміючи, що Рівненська область збільшиться за кількістю населення, ми змушені будемо добудовувати спортивні об'єкти. Щоб діти, які приїдуть до нас, могли займатися всіма видами спорту. Стадіон майже готовий, його просто гріх не закінчити, щоб "Верес" й інші, можливо, команди з інших частин України, грали тут як на домашньому стадіоні", – зазначає Віталій Коваль.

Він додає: 30 дітей-переселенців вже приєдналися до юнацької команди "Верес".

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок